MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz cze 22, 2025 8:27 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Autor Wiadomość
postmistrz
Awatar użytkownika

Kamaru pisze:
chodzi o Turków, Arabów itp. ,którzy prowadzą większość komisów w Niemczech i też w Szwajcarii. Nie można im ufać
coś o tym wiem [szalone]

Też mi o nich chodziło i o ich udział w rynku :-?

A czy nie można ufać, to złożona kwestia. Jak się umówisz w ciemnej bramie w centrum Hamburga, to możesz nie przeżyć, ale w maju kupiłem Golfa z tureckiego placu i oprócz tego, że cienko mówili po niemiecku, a błędy ortograficzne były i na umowie i na ich wizytówce to wszystko, łącznie z zaliczką poszło OK.
Nawet mnie nie wkurza, że przeprowadził auto z serwisu VW kilkaset metrów, postawił na placu i na mnie przyciął [zlosnik] .

Klubowicz

(me: how) pisze:

Problem w tym, ze przy autkach wiekowych ich udzial w rynku jest znaczacy.

A czy nie można ufać, to złożona kwestia. Jak się umówisz w ciemnej bramie w centrum Hamburga, to możesz nie przeżyć, ale w maju kupiłem Golfa z tureckiego placu i oprócz tego, że cienko mówili po niemiecku, a błędy ortograficzne były i na umowie i na ich wizytówce to wszystko, łącznie z zaliczką poszło OK.
Nawet mnie nie wkurza, że przeprowadził auto z serwisu VW kilkaset metrów, postawił na placu i na mnie przyciął [zlosnik] .

Tutaj mam na mysli inne podejscie do sprawy. Permanentnie podrabiane ksiazki serwisowe, krecone liczniki, nie do konca sprawne auta sprzedawane jako tip-top (ostanio jeden udawal, ze nie wie co to NIVO [zlosnik] ). W sumie tak jak bys kupowal auto na gieldzie w PL, a wiec po co grzac np 1000 km ;) Kupowalem auto z reki prywatnej i bylo zupelnie inaczej. Wiele ogladalem i u turkow i innych orietalnych przybyszow (niektorzy mowili swietnie po niemiecku) i nigdy nie bylo to nic godnego uwagi.

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

To mówimy o tym samym, a kręcimy się jak bąki. Więc jeśli skreślisz ich oferty, to potrafi nie wiele zostać.

Jeśli liczba tych ludzi, którzy żyją z mieszania autami, nazwijmy ich już wszystkich Turkami, jest tak duża, a jest, to tak jak w każdym tak dużym środowisku będą zakapiory, oszuści a po drugiej stronie przynajmniej w miarę uczciwi. Choć proporcje mozna przwidzieć w tym przypadku z góry i nie będzie to stereotyp.

A że o wiele przyjemniej kupuję się z prywatnej, niemieckiej ręki to nie ulega wątpliwości [oczko] .

Tytuł:
wiarus junior

W 4Matic jest wszystko inne.
Zawieszenie, silnik, wał, skrzynia, układ hamulcowy dosłownie wszystko!
Miałem ostatnio okazję sprowadzenia takiego czegoś z CH w stanie wizualnie idealnym (tak na pierwszy rzut oka [zlosnikz]).
Auto miało dosłownie wyłamane 4 koła, tak jakby ktoś przejechał się pomiędzy 0,5 metrowymi krawężnikami.
Karoseria była nie tknięta, a koła \--/.
Do wymiany były 4 sztuki półosiek napędowych.
W serwisie za przednie krzykneli mi od 5500 do 7000PLN za przednie!!!!!!!!
Na rynku wtórnym nie do dostania.

W124 300CE 91' - sprzedam
W201 2,6 93'
W140 S500L 97'
W123 2,3 83'
W116 2,8 75'
W212 E250 bluetec 4 Matic 15'
http://www.mateofhu.pl
http://www.wydruk.info

Tytuł:
wiarus senior

też się zastanawiałem nad w124 4 matic ale potym co przeczytałem to się przestałem zastanawiać :(

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Panowie bo to jest zrobione dla ludzi nie liczacych sie z kasa zeby dojechac bezstresowo w Alpy,pozatym te napedy sa naprawde dobre ale jak to mercedes wymysli skomplikowane i drogie w utrzymaniu.Ta sama historia jest w Audi i jego quatro-tam jest nawet bagaznik mniejszy niz normalnie -masakra...

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
wiarus junior

MERCEDES 4 EVER pisze:
Panowie bo to jest zrobione dla ludzi nie liczacych sie z kasa zeby dojechac bezstresowo w Alpy,pozatym te napedy sa naprawde dobre ale jak to mercedes wymysli skomplikowane i drogie w utrzymaniu.Ta sama historia jest w Audi i jego quatro-tam jest nawet bagaznik mniejszy niz normalnie -masakra...

[zlosnikz] Tylko jest tak, że jak idziesz na giełdę i mówisz "quatro", to handlarz :) i mówi: "a do jakiego modelu Pan potrzebuje?", a jak mówisz 4Matic to reakcja jest taka: " [zlosnik] [zlosnikz] i Panie tego nigdzie nie ma".

W201 2,6 93'
W140 S500L 97'
W123 2,3 83'
W116 2,8 75'

Tytuł:
wiarus junior

MERCEDES 4 EVER pisze:

A i jeszcze jedno jak już jest: cena quatro to xxxPLN, a 4Matic xxxxPLN!!!

W201 2,6 93'
W140 S500L 97'
W123 2,3 83'
W116 2,8 75'

Tytuł:
wiarus senior

to chyba jedyna żecz poza (rs2 ;)) qturej pozazdrościłem Audi 4x4 prawie w każdym modelu chociaż dzisiaj powoli się to zminia w MB bo jest już w trzech modelach z większą ilością jednostek ale w Audi oprucz A2 jest dostępny z każdym silnikiem za wyjątkiem najsłabszych benzyn...można się pocieszyć że Auto Union od 58' do 65' była własnością MB [wscieklosc]

kombatant
Awatar użytkownika

Kamaru pisze:
chodzi o Turków, Arabów itp. ,którzy prowadzą większość komisów w Niemczech i też w Szwajcarii. Nie można im ufać
coś o tym wiem [szalone]

Ja jak pojechałem do DE po auto i upatrzyłem sobie Opla GT (wlasciwie dwa, ale to inna historia) od turka (prywatna osoba a nie komis) to tatuś mówił nie jedźmy tam, nie ma po co. Z tranzakcji z turkiem nigdy dobrze nie wyjdziesz. A ja mlody głupi, mówię co tam, są ludzie i ludzie nie szufladkujmy ich, bo auto z ogloszen wygladalo fajnie, no i nakrecilismy 1000km. Już miałem kupować oba auta (w zasadzie to jeden sklad części + druga buda), bo wszystkko bylo ok, ale jeszcze coś mnie tknęło, żeby numery nadwozia poogladać, patrze a one wycięte leżą sobie spokojnie przyłożone na swoje miejsce ;-). Przecież na granicy poszedlbym za to siedziec :-? . A brakowało 5-10min i jednego podpisu.

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
Klubowicz

Jeśli liczba tych ludzi, którzy żyją z mieszania autami, nazwijmy ich już wszystkich Turkami, jest tak duża, a jest, to tak jak w każdym tak dużym środowisku będą zakapiory, oszuści a po drugiej stronie przynajmniej w miarę uczciwi.

W wiekszosci wypadkow, jak wyczuja ze auto idzie na export, to traca resztki swojej watlej uczciwosci :x Jedno fakt, zyja z tego i co poniektorzy maja gadane. Silnik umyty (a juz widac, ze olej leci i to ostro), samochod do polowy pomalowany (chyba w garazu), a kolo mi bajke o wytartym fotelu strzela [zlosnik] Po czym mowi, ze to naprawia ktos w tym miescie za 80 Euro (tak zrobi, ze prawie nie do poznania bedzie). Pozniej konczy no tak moze za pieknie ta blacha nie wyglada, ale w PL to Pan naprawi za 50 Euro :roll:

A że o wiele przyjemniej kupuję się z prywatnej, niemieckiej ręki to nie ulega wątpliwości [oczko] .

W sumie byl to Polak z pochodzenia ;) , ale 20 lat indoktrynacji zrobilo swoje [zlosnik]

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Mam po prostu inne doświadczenia, chociaż takie które opisujecie nie zakończone tranzakcją także, a wręcz z ucieczką w finale gdy many poszedł po kluczyki.

Dobra Laudan, kapituluję! Ale przyznasz, że kebaba to mają rewelacyjnego [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]...

Reasumując: 4MATIC niekoniecznie. Kuchnia turecka jak najbardziej :lol: .

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

4matic fajna sprawa (sam mam audi 4x4) a ceny czesci ...hm , moge popytac o uzywki w Belgii lub Holandii , moga byc duzo tansze...

Honda Odyssey
Audi A8 4.2
Smart ForTwo

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Panowie-tak sobie myslałem o tym 4matic i jak patrzyłem pod maske u mojego-to doszedłem do wniosku ze nie wyobrazam sobie jak tam musi byc namotane zeby połoski doszły do przednich koł!!!!! przeciez w 4 matic silniki sa ustawione tak samo -ma ktos zdjecia jak te napedy wygladaja od spodu?????? strasznie mnie to ciekawi!!!!!!!! na dzien dzisiejszy to sobie tego niewyobrazam!!!!!!

MB 308 automatic

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

silniki chyba tez sa inne. Diverek miał 4-Matica. szybko sprzedał
aha jeszcze to http://www.mb.org.pl/forum/showflat.php?Cat=&Board=MBForum&Number=62919&Forum=All_Forums&Words=matic&Match=Entire%20Phrase&Searchpage=0&Limit=25&Old=allposts&Main=60836&Search=true#Post62919

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00