Otwory, tak jak napisali przedmowcy, czesciowo sa, czesciowo trzeba wiercic. Instalacja oryginalna biegnie od skrzynki bezpiecznikow, wlacznika stop przy pedale hamulca, przekaznika glownego kierunkowskazow oraz gniazda dodatkowego bezpiecznika przy lewym dzwonie kolumny McPhersona (przy gniezdzie 13 pinowym - mniej wiecej od 1990 roku). Ponadto inny jest przekaznik glowny kierunkowskazow oraz zastosowano dodatkowy przekaznik dla kierunkowskazow przyczepy na lewym tylnym nadkolu. Wszystkie te elemetny sa zawarte w fabrycznym zestawie do doposazenia z tym, ze sygnal dla kierunkowskazow i swiatel pozycyjnych pociagniety jest bezposrednio ze zlaczy tylnych lamp (za pomoca podobnych adapterow jak w W123). Przy kupowaniu uzywanego haka niemozliwoscia jest w zasadzie trafienie kompletnej wiazki - praktycznie wszyscy rozbieracze ucinaja wiazke na wysokosci tylnego nadkola - dobrze, jak dolaczony jest dodatkowy przekaznik z "futeralem". Ja trafilem na kumatego rozbieracza i z hakiem sprzedal mi KOMPLETNA tylna wiazke (przy haku oryginalnym jego wiazka jest "nierozerwalnie" zintergowana z wiazka glowna). Jej wymiana wymagala rozbebeszenia praktycznie calego samochodu od deski rozdzielczej do tylu i od progow po dach i zajelo to chyba ze 4 dni

.
W razie zainteresowania dysponuje kompletna oryginalna wiazka do doposazenia do kombi - wersja 7 pinowa, lacznie z instrukcja i schematem elektrycznym. Tez jest sporo zabawy bo trzeba ja ciagnac az do skrzynki bezpiecznikow ale ale "tylko" wzdluz lewego progu

.