Dzięki za wiele przydatnych informacji.
rolbas pisze:
albo ze sterownik nie podaje plusa bo sie cos w nim zjaralo.
Chyba tu jest przyczyna bo zapomniałem dodać ważny szczegół - cały czas pracuje u mnie dmuchawa wnętrza. Wiem że Webasto wymusza jej pracę. Ale teraz działa od razu po przekręceniu stacyjki niezależnie w którym położeniu jest pokrętło dmuchawy. Tak więc na:
0 - dmucha jak na dwójce !!!
0/1 - dmucha jak na dwójce ?!
1 - dmucha jak na dwójce
2 - no wiadomo

3 - dmucha prawidłowo mocniej i szybciej
4 - zasuwa jak trzeba
czyli od 0 przez 1/2 do 2 jest dwójka a potem prawidłowo.
Nie wiem jak układ jest podłączony do silnika dmuchawy samochodowej i co nim steruje - zapewne też sterownik Webasto.
rolbas pisze:
Ewentualnie sprawdzilbym dokladnie bezpieczniki od Webasto, Jeden z nich F1 z powodu poboru sporego prady potrafi nadtapiac gniazdo i wowczas zdarza sie ze nie ma zasilania swiecy.
Wiem że F1, F2, F4 są w plastikowej obudowie ale jakoś nie mogę ich znaleźć (F3 wiem gdzie jest). Nie wiem czy szukać w komorze silnika czy wewnątrz auta a szukanie na dworzu o tej porze roku jest zabójcze...
rolbas pisze:
PO drodze ze sterownika do swiecy jest jeszcze zwykla zworka ( zgodnie z schematem)
Też nie wiem gdzie.

rolbas pisze:
Mam tez serwisowke z katalogiem czesci zamiennych w pdfie od tego typu webasto.
Czy to ta z ruskiej strony czy oryginał? Bo jak masz równie czytelne schematy pozostałej części układu jak załączony to byłbym zainteresowany. I to bardzo.
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)