hogben pisze:
.
Głównym dostawcą pionowych butli była firma STAKO , ale się na użytkowników W124T wypięła
Wypiela sie rowneiz na W210T
hogben pisze:
.Ale na szczęście ostał nam się jeszcze jeden polski producent z pomorza. Firma IRENE. Po telefonicznym kontakcie z właścicielem , zostałem skierowany do dystrybutora na Śląsku. Dystrybutor przymierzył rekomendowaną przez producenta butlę 60l , i nie pasuje. Następna była 55l i też nie pasuje.
Finalnie przypasowała butla 48l , mieści się z 2 cm luzu bez demontowania , wyginania czy innych modyfikacji , osłona zamyka się .
Ciekaw jestem ilu litrowa bulta by sie zmiescila pionowo do W210 T tak by dalo sie zamontowac ladnie wielozawor i wskaznik poziomu.
hogben pisze:
Butla + wielozawór EMER + pełny wskaźnik poziomu to koszt dokładnie
1000pln.
IMO nie jest zle
hogben pisze:
jestem raczej zdecydowany. BRC 24 Sequent Plug&Drive.
Zobaczymy jak pójdzie..
Jedna rada to sprobuj sobie tak wygospodarowac miejsce na pastylke z wskaznikiem poziomu by nie swiecila w oczy diodami. Za dnia jest OK ale w nocy te diody mocno daja po oczach.
W W210 zamontowalem tak ze w normalnej pozycji za kierownica ta pastylka jest przyslonieta kolem kierownicy i jesli chce sprawdzic ile gazu zostalo musze sie lekko pochylic do przodu.
Warto na gazowniku wymusic jakies normalne zakresy zalaczania sie kontrolek poziomu gdyz moze byc tak ze juz po 30 km gasnie jedna, po nastepnych 30 druga po nastepnych 30 trzecia i pozniej zaczyna mrugac czwarta dioda przy niskim poziomie podczas gdy do pustego zbiornika jeszcze z 250 km zostalo.
Ale zeby tak dostroic wskaznania, nalezy zlapac napiecie na centralce na prawie pustym zbiornku , a pozniej na zbiorniku naladowanym do full i wtedy przeprowadzic kalibracje.
Gazwniki podczas instalacji doladuja pare litrow gazu alez racji ze podczas programowania centralki P&D nie ma potrzeby jezdzic samochodem to gazowniki po prsotu ustawiaja te zakresy przelaczania sie kontrolem tak na pale co skutkuwac moze jak wyzej opisalem.
Moze to i czepialstwo ale lubie jak cos dziala z pewna logika