Te błotniki, które były założone na samochodzie są z tworzywa

. Tak więc nawet nieoryginalne będą lepsze. Nie wiem tylko, gdzie szukać i za ile. Na ile zamienniki są gorsze od oryginałów i w czym to się objawia? Problem z pasowaniem, czy korozja? Być może jakieś firmy produkują lepsze niż inne tak wic potrzebuję w tym zakresie porady. Jeżeli chodzi o fartuchy, to też nie wiem czy występują podróbki i za ile można je dostać. Nie widziałem nigdy reparaturek do przednich błotników, mogę znaleźć używane oryginały, ale mocno skorodowane przy reflektorach, więc myślę, że szkoda z nimi zachodu

.
Uszczelki drzwi kupiłem 2 lata temu, bez konsultacji z Waszym towarzystwem, nie dość, że jakościowo słabe to jeszcze dość drogo. Staram się więc błędów nie powielać. Zwracałem się do OSP w tej sprawie, ale nie uzyskałem odpowiedzi. Przeglądałem Forum i widziałem kilka opinii z których wynikało, że można kupić uszczelki szyb taniej niż w OSP jednak co do ich jakości opinie były różne i też nie wiem gdzie ich szukać. Na Allegro sprzedający rzadko podają producenta, a jeśli po zakupie okaże się, że wcisnąć to nie sposób całkiem opada zapał do roboty

.
Kasy jak zawsze jest za mało, tak, że muszę myśleć jak za to co jest zrobić jak najwięcej i z sensem. Niestety z miejsca rodzinnego rzadko się ruszam, więc jeśli już, to chciałbym trafić w polecone miejsce, żeby nie robić sobie kosztownych i niepotrzebnych wycieczek.
Po zapoznaniu się z działem remont i odbudowa, tok postępowania jest raczej oczywisty trzeba robić wszystko od podstaw powoli i dokładnie. Sporo prac będę musiał wykonać sam przy pomocy zaprzyjaźnionego warsztatu jednak z częściami bez pomocy Forumowiczów nie dam sobie rady.