MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 23, 2025 8:31 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Ja mam sztywna os ale na samopoziomujacych sie amortyzatorach gazowych. Ale nawet w wersjach z zawieszeniem piorowym komfort jest bardzo wysoki.

ps. 2.8CRD mulowaty? z 360Nm przy 1800obr/min? Ten silnik to dynamit i ciagnie od samego dolu - no ale jak to diesel, skrzynia ma krotkie przelozenia i trzeba sie nawachlowac.

W124 230E '87
Drink Beer!

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

czytam, pytam i ... no podstawowy problem, jak już ktoś wspomniał, to, iż auta te (USA Van's) były wykonane na rynek "amerykański" i na ich prędkości autostradowe i raczej spokojną vel dostojną jazdę a nie ściganie się spod świateł czy gonienie 180km/h po autostradzie

od kilku osób usłyszałem, iż niezłym rozwiązaniem jest Toyota Previa
od innych zaś, iż Vito bardzo szybko ulega korozji, co sam zaobserwowałem na mieście ... lecz jak to w MB, moim zdaniem wynika to bardziej z niedbałości użytkownika niż z wad konstrukcyjnych

Tytuł:
wiarus senior

jeżeli mówimy o wojadzerku to konkurencją dla niego będzie napewno sharan/galaxy/alhambra w wersji 2.8 V6 mam takie coś i jest to super auto na trasę, niezłe osiągi i spalanie na trasie na poziomie 9l. O previi też słyszałem bardzo pozytywne opinie. Co nie zmienia faktu że wizualnie bardzo mi sie podoba Grand Voyager do '96

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

przyznam się, iż nie szukałem w sieci danych "metrycznych" wszystkich tu wymienianych samochodów

"na oko" (choć na oko to chłop w szpitalu umarł) to zdaje mnie się, iż Vito jest najszerszy w środku

"sharany'' są wąskie, z tyłu według mnie mało miejsca, a poza tym bagażnik mniejszy niż w grand voyager

bardzo mnie kusi temat amerykana, lecz odstrasza mnie awaryjność
najlepsze by było Vito made by Toyota [zlosnik]

Tytuł:
swój chłop

Sokol pisze:
jeżeli mówimy o wojadzerku to konkurencją dla niego będzie napewno sharan/galaxy/alhambra w wersji 2.8 V6

Zgadza się, ale nie benzyna, tylko 1,9 TDI.

Gekonos w Trójmieście jeździ wiele taryf vanów i zgadnij jaki model występuje najczęściej... Tak, tak patrz wyżej.
Jak chcesz zarobkować vanem, to nie pchaj się w żadne amerykańskie wynalazki pt. Voyager, Sienna, Montana (TransSport), Sintra itp.
Zejdź na ziemię i kup VW.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

gekonos pisze:
czytam, pytam i ... no podstawowy problem, jak już ktoś wspomniał, to, iż auta te (USA Van's) były wykonane na rynek "amerykański" i na ich prędkości autostradowe i raczej spokojną vel dostojną jazdę a nie ściganie się spod świateł czy gonienie 180km/h po autostradzie

Ja mam auto wykonane na export - do tych aut idzie inne, twardsze zawieszenie. Co do autostrady to moja predkosc przelotowa to zwykle 150-160km/h (~8l/100km). Jednak wkurza brak 6tego biegu - przydalby sie wlasnie na autostradzie.

W124 230E '87
Drink Beer!

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00