MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 23, 2025 8:31 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior

ten bialy wyglada jak jakies 1:12 z exoto :P :D

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

~Grigorij0 toż to białe nadwozie i szare listwy i zderzaki to najprawdziwszy powrót do źródeł...bo jaki niby barwne dodatki posiadał szerokolistwowy biały W124?

A co do MB...Siedzialem niedawno w nowym 3er i chwile potem w C-klassie....MB to jednak cienizna, materialy slabiutkie, blizej im do Focusa niz do BMW czy chocby VW!

Kiedyś:
Matiz z kratką - Twardy Zawodnik; MB W124 230TE Aut. - Baleron Forever; Ford Focus II 5d - Fantastic Sam Plastik

Dziś:
Ford Focus kombi III - cholerne 6 biegów!

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Grigorij0 pisze:
Nie wiem co za kretyn wymyślił żeby pokazać model pomalowany na biało i na dodatek z szarymi wstawkami na zderzakach...

Pewnie ten kretyn, który zwrócił uwagę na wysoki odsetek sprzedaży samochodów w tym kolorze w USA - także tych "z wyższej półki" [oczko] ...

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

zebda pisze:
MB to jednak cienizna, materialy slabiutkie, blizej im do Focusa niz do BMW czy chocby VW

Nowy passat ma wnętrze gorzej wykonane niż b3 czy golf 2,Twardy plastik króluje wszędzie,a jak dotkniesz tych imitacji alyminium to poskrzypują.W nowych BMW 1 i 3 też nie jest najlepiej,dopiero w 5 bardziej się przyłożyli.Jak dla mnie do tej pory najlepiej wykonane deski miało Audi z połowy lat 90,Ford Probe 2 i volvo 850.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Grzesiek87, jak porownuje 3er'a nowego z nowa C to BMW jest lata swietlne przed MB...5er dzisiejszy tez jest duzo lepiej wykonany od E-klasse...

..Hehe i nie wiem czy Golf II mial wnetrze tak duzo lepiej zrobione...wg mnie nie bardzo...ale co tam, nie o Golfie tu pisac mamy...

Kiedyś:
Matiz z kratką - Twardy Zawodnik; MB W124 230TE Aut. - Baleron Forever; Ford Focus II 5d - Fantastic Sam Plastik

Dziś:

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

MarcinMer pisze:
Pewnie ten kretyn, który zwrócił uwagę na wysoki odsetek sprzedaży samochodów w tym kolorze w USA - także tych "z wyższej półki"

Ja wiem że toteraz taka nowa moda, o ile biała C klasa i CL mnie nie raziły, a nawet mi się podobały, to SUV w tych kolorach za dobrze nie wygląda.

zebda pisze:
A co do MB...Siedzialem niedawno w nowym 3er i chwile potem w C-klassie....MB to jednak cienizna

Trudno mi się wypowiadać co do wnętrza, ale z zewnątrz to niestety 3-ka nie ma polotu do C-klasy, 5-ka jest jednak sporo świeższa od E więc i stylistyka bardziej na czasie (okulary to dla mnie poroniona koncepcja), ale za to S-ka deklasuje 7-kę.
Co do uroków 1-ki się nie wypowiadam bo każdy jej wariant nadwoziowy wygląda dla mnie okropnie, już wolałbym A-klasę...

O wnętrzach się nie wypowiadam bo nie miałem okazji przesiadywać w żadnym z powyższych, aczkolwiek mój brat (raczej mało interesujący się samochodami) miał raz okazję posiedzieć trochę w 5-ce i E-klasie, stwierdził że Eklasa dużo ładniejsza, klasycznie skomponowana, a BMW to jakiś plastikowy kosmos. Wypowiedź laika, a nie mercmaniaka.

Obrazek
Obrazek
Co do stylizacji - zgadzam się ze swoim bratem

W124 E250TD '94
808 (w krainie wiecznych ciężarówek) -> 813 '82
Sprinter 312 MAX '95
Suzuki Samuraj

Ostatnio zmieniony pt sty 18, 2008 11:17 am przez Grigorij0, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

~Grigorij0 a jako czesciowy MercManiak po pomacaniu wnetrza E-klassy zmienilem troche zdanie (z zewnatrz szczegolnie T-modell podoba mi sie baaaardzo)...BMW jest takie przyjemnie "tluste", jest plastik ale swietnej jakosci, wszsytko jest przy tobie, na miejscu, pod reka...A MB siakies takie ku japonczykom zblizone (tym starszym, z brzydkim plastikiem na desce rozdzielczej)...

...a z zewnatrz C-klassa bylem zachwycone przez pierwszych kilka dni, a dzis ten tyl (szczegolnie jak ma zamontowane male alusy) to tak cos mi koreansko zaczal wygladac...a 3er? Poprzedni moze byl ladniejszy ale to jednak ciagle BMW...

Kiedyś:

Dziś:

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

T-modell rzeczywiście jest genialny, szczególnie w porównaniu z poprzednikiem, który z lekkością miał nieiwiele wspólnego.
Nigdy wielbicielem BMW nie byłem i patrząc na ich kolejne modele, nie będę ;) Choć nowa M3 już ma przepiekny tył w porównaniu do tragicznego tyłu zwykłej 3-ki.

Wnętrze nowej C-klasy (pomijam materiały bo nie jestem w stanie nic powiedzieć) jest jak dla mnie zbyt ascetyczne, za mało świecidełek. Chyba zbyt mocno nakierowano je na młodych, no ale cała koncepcja tego samochodu to ukłon ku młodym klientom. Patrząc na to jak entuzjastycznie wypowiadają się dziennikarze motoryzacyjni na temat prowadzenia nowej C klasy, to na prawde w tym względzie wykonano wielki skok. Skoro sedana AMG porównują do M3...

Powiadasz, że w BMW wszystko jest pod ręką? Jak ma się do tego I-drive na który chyba nikt dobrego słowa nie mówi

Peugeot 106 1.1i

W123 200D '81

W124 E250TD '94

Sprinter 312 MAX '95

Suzuki Samuraj

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

zebda pisze:
Hehe i nie wiem czy Golf II mial wnetrze tak duzo lepiej zrobione...wg mnie nie bardzo...

Może ogólnie wnętrze nie..ale wersja GL Golfa II miała bardziej miekkie materiały na desce niż nowy passat b6 za ponad 100tys zł,sprawdzałem osobiście ;)

Miałem okazje posiedzieć też w nowych bmw,obadałem wszystkie modele oprócz 6 i tylko 5 i 7 bardzo mi się spodobały pod względem materiałów,reszta normalnie...bez rewelacji...z 7er nie chciałem wysiadać,Idrive też nie jest taki zły...a najnowszy mercedes w jakim siedziałem to w210,wiec nie będę się wypowiadał.ford scorpio ma jeszcze bardzo miękkie tworzywa,tylko ta imitacja drewna zepsuła mi ogólne wrażenie...

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Grigorij w 3er iDrive jest opcją...a w 5er to z czego najczesciej korzystasz w aucie:

- regulacja glosnosci radia
- temperatura klimatyzacji

jest na zewnatrz jako oddzielne pokretelka...

...poza tym z tym iDrive to pisza dziennikarze, a nie ludzie ktorzy go uzywaja...podobnie jest z kierunkowskazami w Oplu Vectrze (dzwignie ciagle w jednym miejscu) dziennikarze nienawidza, a uzytkownicy uwazaja ze to bardzo dobre rozwiazanie (sam je uwielbiam)...

...a ja wlasnie o jakosci wnetrza C-klassy pisze...

Kiedyś:

Dziś:

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

zebda pisze:
...poza tym z tym iDrive to pisza dziennikarze, a nie ludzie ktorzy go uzywaja...podobnie jest z kierunkowskazami w Oplu Vectrze (dzwignie ciagle w jednym miejscu) dziennikarze nienawidza, a uzytkownicy uwazaja ze to bardzo dobre rozwiazanie (sam je uwielbiam)...

Być może masz rację, na jedną dźwigienkę Mercedesa też wiecznie klną, nie mówiąc już o hamulcu pomocniczym [zlosnik]

Peugeot 106 1.1i

W123 200D '81

W124 E250TD '94

Sprinter 312 MAX '95

Suzuki Samuraj

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00