Zdecydowałem się na wycofanie się z tej licytacji. Dziękuję Wam za pomoc i uratowanie przed stratą kasy.
Zrezygnowałem z zakupu silnika 3-litrowego, jednak powinienem wymienić motorek i to przed zimą. Co prawda buda nie jest w najlepszym stanie, ale jeszcze parę lat pojeździ bez remontów, a motor pewnie zimy nie przetrzyma. W mojej sytuacji najlepszą chyba sprawą byłoby zdobycie za małe pieniądze motorka, który nie koniecznie jest w stanie idealnym, ale jeszcze nadaje się do jazdy i zrobienie przekładki we własnym zakresie, tak żeby to nie kosztowało za dużo. Pojeździć tym jeszcze z rok bez większych wkładów finansowych, a w tym czasie uzbierać na coś, co byłoby już na stałe. No i tak się rozejżałem po Allegro i znalazłem coś takiego:
http://allegro.pl/item247220035_mercede ... k_240.html
czy w ogóle warto się takim czymś interesować? (Tym razem jeszcze nie zalicytowałem
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
). Gościu napisał mi coś takiego:
"Silnik 616.912 nie wytrzymała buda i został wyjęty, chodził przyzwoicie do samego końca. Bez alternatora i rozrusznika." ... "Oleju praktycznie niebrał. Ciśnienia nieznam, ale poniżej zera odpalał tzn. że ponad 20 miał. Stoi od 3 miesięcy". Może jest ktoś z okolic i zechciałby zerknąć na to cudo? Byłbym wdzięczny.
Co do ceny z tej aukcji: jest od złotówki, więc praktycznie nic nie mówi o jakości silnika. Może komuś po prostu zawadza i chce się go pozbyć za dowolne pieniądze, a może faktycznie jego jakość jest taka, jak cena. Jeśli za niewielkie pieniądze, to chyba można by zaryzykować? Tu już nie będzie problemu z osprzętem, który jest inny niż u mnie, więc i przekładka łatwiejsza i tańsza. A na starym silniku może bym się trochę pouczył
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
. Doradźcie mi proszę.
I pomyśleć, że pod domem stoi Golf w idealnym stanie
![[zlosnikz]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)