W
www.opony.com przeglądałem sporo ofert gdzie okazją są np GoodYear Ultra Grip 7 uznawane za jedne z lepszych opon. Opinie przeglądałem i nawet przy najlepiej ocenianych oponach jak się wyszuka auta z napędem na tylną oś (Mercede, BMW) opnie i oceny potrafią być diametralnie inne od ogółu. Biorąc pod uwagę obecnie posiadane zimówki Barum mogę powiedzieć, że są to dobre opony: w mieście jeździ się na nich dobrze, jednak trochę więcej śniegu powoduje że pojazd traci przyczepność i bez piasku i łopatki w bagażniku jest ciężko.
Wiadomo, że na temat opon dyskutować można godzinami i nie znajdzie się tej najlepszej.
Ja obstawiam narzazie te dwie bo mają agresywny bieżnik o miejsca na kolce świadczą o ich przeznaczeniu na cięższe warunki drogowe, czy są jakieś inne opcje? Na razie nic innego godniejszego nie znalazłem co może nadawać się na sypki górski śnieg oraz jest w stanie nie ślizgać się na byle górce.
A oponki zimowe w dużym stopniu układem bieżnika przypominające mi letnie, jak dla mnie nadają się do jazdy w miejskich warunkach zimowych.
Tak więc Panowie Jeśli ktoś miał styczność z powyższymi oponkami to polecam się w celu wyrażenia swojej opinii. Lub ewentualnie zaproponowanie równie dobrej opcji.
Co do opon Kleber to niestety je odrzucam gdyż wydaje mi się że ze śniegiem to one nie bardzo się polubią
Adam <br>
Dodano po 3 minutach.:<br>
master pisze:
Chociaż jedne goodyeary poszły w kosz (miały może 3 sezony przejechane) i jedna się rozerwała w czasie jazdy, druga zaczęła bić ...
Cy mówisz o UG 500?