drwalu pisze:
mam ogolnie taki plan aby wybrac sie nad jeziorko bodenskie. wstepny plan: namiot.
jako ze nigdy nie bywalem dluzej w nieznanym miejscu pod namiotem, nurtuje mnie pare spraw.
ale od poczatku.
namiocik jaki planuje zakupic to:
http://www.fjordnansen.pl/site/?mod=off ... ad7eb0647dbo mi sie podoba... :oops:
czy dane techniczne okay? vin sie zgadza ? [zlosnik]
ogolnie namiot ma byc przeznaczon dla 2 osob, ale lubie miec duzo miejsca z racji ze waze 93 kg [zlosnikz]
i teraz glowne pytanie:
@@@@ jak rozwiazac sprawe lodowki ? wiadomo jakies maselko i serek zolty, piwo i te sprawy ;)
i kolejne
@@@@ czy na kazdym polu jest podejscie na 220 ? jest to wliczone ogolem czy sa jakies pote doplaty ?
oraz takie na zapas odnosnie bezpieczenstwa:
@@@@ jak wyglada sprawa bezpieczenstwa ogolem, tzn, zostawiam namiot i nikt mi go nie zwinie ? :lol: wiadomo jak sie gzies czlowiek wybiera, bo chyba nie bedzie sie siedzialo na dupsku 24h w namiocie :) chyba ze pogoda padnie :P
moze ktos zna odpowiedzi na nurtujace mnie pytania np z doswiadczenia.
thnx
- namiot fajny, chyba nawet za bardzo jak na częstotliwość Twoich wyjazdów (wnioskuję z pytań) o połowę tańszy spokojnie ci wystarczy
- prąd jest na wszystkich "normalnych" polach i na normalne gniazda - zawsze płatny, no i faktycznie przedłużacz się przyda
- i tak będziesz jadał tylko zupki chińskie i hamburgery [zlosnik]
- z tym zwinie / nie zwinie, to pewnie różnie bywa, ja się nie spotkałem, ale weź ze sobą małą kłudeczkę do spiecia zamków suwaka, zawsze utrudni to bezposrednie wsadzenie łapy do namiotu
proponuję wziąć
- małą butlę gazową z nakładką na jeden garnek
- kawałek sznurka i spinacze do ubrań
- jakies latareczki (z opcją powieszenia)
- minimalny stolik z krzesełkami
a wogóle to wejdź sobie na jakies forum turystyczne, przedstaw się ładnie i popytaj.