MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt sie 26, 2025 11:02 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 4 5 6 Następna
Autor Wiadomość
wiarus senior
Awatar użytkownika

Obrazek

na tym zdjeciu widac (prawie) jak mundurowy kontroluje naszego kolege Montera, moze ma ktos jeszcze cos gdzie widac jak kontrolujacy podchodzi do auta przed kontrola

i czekamy na relacje Montera, jak sie pojawi na forum i opowie, co i jak sie dzialo...

"Szkoda Ziutka. Dobry był z niego herbatnik. Mógł jeszcze pożyć..."

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Śliski temat ... [szalone]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Ale o so chozi? ;)

Kiedyś:
Matiz z kratką - Twardy Zawodnik; MB W124 230TE Aut. - Baleron Forever; Ford Focus II 5d - Fantastic Sam Plastik

Dziś:
Ford Focus kombi III - cholerne 6 biegów!

Tytuł:
wiarus junior

no właśnie - chcemy wiedzieć ;)

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Witam wszystkich....

Niestety mnie dopadli - było naprawdę niemiło :-?

Na początku wykazało mi ok 0,4 promila i niestety pozbyłem się prawa jazdy co w moim przypadku jest bardzo dotkliwe. :( Czekam na orzeczenie sądu grockiego i wtedy będzie więcej wiadomo...

Na razie 10 miesięcy i 1500 zł.

Wiem, że na temat "możliwości" jakie tam były krążą różne koncepcje i teorie, wszytko potoczyło się za szybko, dużo za szybko - przynajmniej dla mnie. Byłem tak pewny swojego stanu, że to mnie " zgubiło"

Nie wiem jak to się stało, bo nie pierwszy raz badali mnie alkomatem i wierzcie mi nie drugi... imprezę skończyłem po jedenastej w stanie normalnym i tutaj właśnie czegoś nie rozumiem....

Po nieco ponad półtorej godzinie miałem 0.00 i klawisz był tak zdziwiony, że badał mnie dwa razy dwoma alkomatami - i coś mu był za szybko.

Tutaj chciałbym podziękować wszystkim, którzy mi pomogli i przeprosić za zamieszanie Wszystkich Uczestników zlotu za problemy. Wielkie dziękuję dla Was i przepraszam.

Jednakże mam nadzieję, że mój przypadek będzie przestrogą dla innych aby takie sytuacje się nie powtarzały.

Prosze was bardzo o rady w dalszym postępowaniu, wszelakie...

Coś czuje, że watek się rozwinie więc to tyle...

pozdrawiam
Paweł

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

no a jak pierwszy raz badali to maja czekac chyba 15 minut i znowu drugie badanie.Ile zjechało z tego 0,4 ???? po drugim?

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

przede wszystkim trzeba zbadac krew, zaluje, ze bateria mi padla w komorce, zaluje, ze me auto tak niezbyt odpalalo po rozgrzanu sie, nie wylaczalem na postoju, to, ze palka nie zlapala Cie na kierowaniu pojazdem, a tylko jak stales obok pojazdu to jeden problem, to ze powiedziales, ze kierowales to drugi problem

po grodzkim masz kilka dni na odwolanie sie od wyroku Sadu i tu jest mozliwosc wypowiedzenia sie w for,ie pisemnej, moze byc tak, ze pomyla sie w art. prawa, i to tez jakies tam rozwiazanie, dlatego warto czytac co tam pisza

po drugie znajda sie tu swiadkowie - zdaje sie, ktorzy potwierdza kto kieroiwal i czynosci funkcjonariusza, zasadne czy tez nie

wiem co nieco, bo mam jakie wsparcie prawne zawsze , etc.

to wszystko co mi swita po glowie...

wazne jak i co gdzie mowiles

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Ale jak to zatrzymali cala kolumne? Czy cos zrobiles? Straszne potepiam ludzi jeżdżacych po kielichu, ale na drugi dzien to jak sie czuje na silach to sam zawsze jeżdże ;/ Wspolczuje, kicha z bryndzą ;/

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

moj ojciec ma maly alkomat w domu - wlasnie po to, aby uniknac takich nieprzyjemnosci. na drugi dzien sie wszyscy dobrze czujemy i ja czesto tez siadalem za kolko. teraz, po kilku testach, albo nogi albo kierowca. mam nadzieje, ze jakos sie to dla ciebie dobrze skonczy. probuj bronic sie jakims pawelkiem z nadzieniem lub cos podobnego. kilka precendensow bylo juz w tej materii.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Monter jak chcesz to wal na priva( ale będe tylko wieczorem) zostaje ci kilka opcji....
, złóż wniosek dowodowy o powołanie świadków ....żadąj przedstawienia przed sądem protokołu badań z zaznaczeniem ile wykazaywało w poszczególnych etapach badania.....złóż wniosek o powołanie biegłego sądowego który określi na podstawie wszystkich badań ile miałeś we krwi.
Czy Policjant poinformował cię że masz prawo odmówić badania alkomatem??
jeśli nie to jest to ważna informacja którą również należy odnotować - wtedy odrazu by cię zatrzymali i zawieźli na badania krwi.
Ostatnio słyszałem o pewnym precedensie - facet ok 100kg wypił 2 piwa dzień wcześniej, złąpali go i wykazało 0,5 - powoływał sie że w przy normalnym stanie jego wiedzy z zachowaniem ostrożności nie był w stanie przewidzieć że alkochol jest jeszcze w krwi - biegły potwierdził anomalie i gościa uniewinniono.
U CIebie mocnym atutem jest "dziwne" wskazanie alkomatem.

Poczytałem w swoich mądrych książkach i Monter nie jest źle ..... metoda obliczania alkocholu we krwi działa tylko i wyłacznie od 0,4 promila w góre - wtedy opadek alkocholu w czasie jest prosto liniowy , natomiast poniżej tej wartości ta metoda jest nie skuteczna i winno się powołać biegłego z zakresu medycyny sądowej ( wnioskuj o to) - bardzo wążny jest czas badania co do minuty - musi być z tego protokół i jeśli masz zaufanych świadków to masz 2 opcjie - jedna żenująca - której tu nie podam bo jest aprawna , a druga to w zależności ile i kiedy wypiłęś i czy to przejdzie - powołanie sie na to

Miałem k...tyle aut co niektórzy w podpisie, na drugie popularność, na trzecie szacunek - teraz mam rower

Ostatnio zmieniony wt maja 29, 2007 11:31 am przez mojojojo13, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

and6412 pisze:
Ale jak to zatrzymali cala kolumne? Czy cos zrobiles? Straszne potepiam ludzi jeżdżacych po kielichu, ale na drugi dzien to jak sie czuje na silach to sam zawsze jeżdże ;/ Wspolczuje, kicha z bryndzą ;/

Tam gdzie mieszkam, we wsi pod Poznaniem nie wsiądę do samochodu za kierownice nawet po jednym piwie aby 400m dojechać po drodze gruntowej do domu ze swojskiego baru!!! Też potępiam takie postępowania.

Nie byłem pijany ani nie czułem się "podejrzanie" - w moim mniemaniu.
Inaczej nie podszedłbym do auta w krytycznej sytuacji!.

MOJOJOJO13 : z chęcią dowiem się od Ciebie więcej, aby być choć trochę obeznany w temacie. Napisze na PRV

Cytuj:
Czy Policjant poinformował cię że masz prawo odmówić badania alkomatem??

Policjant o niczym mnie nie poinformował - dokładnie nic nie mówił oprócz durnych uwag, czasami wyrwanych z kontekstu.

BamBam pisze:
moj ojciec ma maly alkomat w domu - wlasnie po to, aby uniknac takich nieprzyjemnosci. na drugi dzien sie wszyscy dobrze czujemy i ja czesto tez siadalem za kolko. teraz, po kilku testach, albo nogi albo kierowca. mam nadzieje, ze jakos sie to dla ciebie dobrze skonczy. probuj bronic sie jakims pawelkiem z nadzieniem lub cos podobnego. kilka precendensow bylo juz w tej materii.

tyle razy miałem alkomaty w ręce aby je kupić, ale zawsze sobie mówiłem, że najpierw poczytam co wybrać ( najdokładniejszy z certyfikatami ) i tak to się odwlekało....

Po odzyskaniu prawo jazdy będę miał taki urządzenie zawsze w samochodzie.

Pozdrawiam

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Paweł, wszpółczuję Ci bardzo :( szczególnie, że trochę tego piwka razem wypiliśmy, by gatka się lepiel kleiła.

Nic mądrego doradzić Ci nie potrafię, ale życzę powodzenia.
R

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

pitu-pitu, gadu-gadu, wez prawnika, doradz sie, jest szansa - zorientuj sie kto moze swiadczyc, ja wystepowalem pod swoim pseudonimem artystycznym, gdybys chcial dane to je udostepnie na privie - mogeswiadczyc - musimy ustalic prawde i tylko prawde...

Tytuł:
swój chłop

lekie zatrucie pokarmowe i po 6 godzinach i wypitych dwóch piwach masz powyzej 0.2 promile zołądek nie trawi alkohol nie jest wydalany z organizmu i po ptakach
a co do sądów jest taka nagonka na pijanych kierowcow (i bardzo dobrze) ze masz male szanse cos wywalczyc :)

Tytuł:
swój chłop

Do tematu trzeba podejsc nie nerwowo podczas prowadzenia pojazdu kierujący miał 0.4 promila czy mg na l?Podstawowe pytanie.Czy do nastepnego badania tego z wynikiem zerowym był wypelniony protokól czy nie.Argument pobrania krwi jest nie aktualny gdzyz w protokole z uzycia alkotestu jest jak byk informacja o tym przysługującym prawie i podpisując sie pod tym dokumentem potwierdzasz ze nie chcesz pobrania krwi,a jezeli zadasz tego to powinienes to wpisac w protkole.Jezeli jest to jednak 0.4 promila a nie mg na l.to stanowi to wykroczenie art 87 kw a nie przestepstwo i mozna liczyc na zatrzymanie nizej niz 1 rok obedzie sie bez dodatkowego egzaminu.Jezeli jedyne zrodło twojego utrzymania to zawodowy kierowca np kat C to mozesz ladnie poprosic aby zatrzymali ci tylko kat B bez C.Jest zajebiscie duzo opcji a adwokat zedrze z ciebie ostatnią skóre i guzik załatwi.Znajdz znajomego gliniarza nalepiej z drogówki a on ci wszystko wytłumaczy co i jak lepiej od adwokata.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 4 5 6 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00