witam, to mój pierwszy post na tym forum więc proszę wybaczyć ewentualne potknięcia jeśli chodzi o zoorientowanie postu.
zabieram się do zakupu w123 200D, mam już nawet upatrzony egzemplarz od znajomego, wymaga jedynie polakierowania i juz jest w pelni gotowy

przy tym za rosadna kase.jednak niezbędne z mojego punktu widzenia będą pewne modyfikacje tego egzemplarza. a mianowicie:
- autko ma manualną skrzynie, a ja ze wsględu na poważną kontuzję lewego kolana potrzebuję automatu i tu moje pierwsze pytanie, czy da się jakoś bez problemu zamienić skrzynie? czy możliwe jest pobranie skrzyni np. z w124? i wreszcie jakie to orientacyjnie koszta?
- auto ma ręcznie opuszczane szyby, co również chciałbym zmienić... wiem że są zestawy mechanizmów do zamontowania i tanim kosztem mamy szyby elektryczne ale czy to się sprawdza? czy działa?

[punkt wynika już wyłącznie z mojego wygodnictwa]
- w aucie nie ma klimy czy można takową założyć a jeśli tak to jaką? [w sensie czy np pobrać od w124]?
wiem że przy takich rzeczach powiecie żeby poprostu poszukać innego egzemplarza który by już chociaż część z tego miał ale ja niestety mam mocno ograniczony budżet i dlatego autko kupuję od znajomego, pewne i tanie, lakierować będzie mój kuzyn więc też koszta niskie etc. niestety nie stać mnie na droższy wariant. a wszelkie te gadżety o których pisałem wyżej będzie pewnie montował też ktoś mniej lub bardziej z rodziny żeby uciąć koszta...
z góry dzięki za odpowiedź i przepraszam że się rozpisałem. pozdrawiam