MajsterGarage pisze:
Paula pisze:
Mercedes 123 240D automatik z 1976roku,nr karoserii Vin 12312310009697
Z VIN'u jest to 240D z manualna skrzynia biegów i kierownicy po lewej stronie...
Paula pisze:
A może Pan posiada jakieś fotki jak to powinno być poprawnie połączone,i z czym to połączyć Pozdrawiam,a najwięcej dały by mi zdjęcia tego całego mechanizmu od pedała gazu do silnika i do skrzyni,wtedy może dało by się ustalić co tu jest dobre i orginalne a co pokminione Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc
Może nie powiniennem pierwszy, jednak piszmy sobie na TY
Powiem szczerze, że zdjęcia nie są najlepsze, bo robione spod maski. Żeby to dobrze obejrzeć, trzeba auto podnieść, ewentualnie zejść do kanału.
Niestety nie mam żadnych materiałów dot. tego typu skrzyni. Jeszcze nie dawno były dosyć popularne, teraz pierwsze roczniki 123 to już rzadkość i większość skrzyń automatycznych ma sterowanie podciśnieniowe i tylko z takimi miałem styczność.
Mam nadzieję, że zgłosi się ktoś z forum i udostępni zdjęcia swojej skrzyni tego typu. W każdym razie prosimy, kogoś kto ma diesla automata z pierwszych roczników.
Możemy poprosić jeszcze kolegów o udostępnienie rysunków z programu EPC, ale te znowu pokazują każdą śrubkę i nie zawsze są pomocne w takich sutuacjach.
A tu jest profil człowieka, który nie raz zaskoczył mnie swoją wiedzą i doświadczeniem z Beczką. Proponuje kontakt, być może wie więcej:
http://w114-115.org.pl/forum/profile.ph ... ile&u=1664