MajsterGarage pisze:
P.s. Kupujesz W123?
Kupiłem - tzn z ojcem na spółkę niestety
MajsterGarage pisze:
Jeśli masz możliwosc spisz wszystkie kody z lakierowanej tabliczki, tam powinno być wszystko zakodowane.

MajsterGarage pisze:
III seria zaczeła sie w 1982 roku.
Wiem bo w domu przewinęły się już 4 W123, ta jest 5 a druga i trzecia były trzecioseryjne.
A teraz co do zakupu. Blacharka stan bdb, oryginalna konserwacja podwozia, żadnych więszych objawów rdzy. Naliczyłem 4 może 5 malutkich ognisk rdzy do zrobienia w najbliższym czasie. Silnik 240D, żyleta. Miałem wcześniej już dwa 240D ale żaden z nich nie chodził tak jak ten. Na liczniku jest ponad 200 tys km i na moje oko jest bardzo bliskie faktycznemu przebiegowi.
Samochód kupiliśmy z ojcem od starszego pana. Samochód garażowany, przez całą zimę nie jeżdżony tzn pan wyjechał na drogę podczas dużego mrozu i braku śniegu na letnim paliwie i stanął w drodze. Zaholowany do domu stał w garażu do wiosny. Podczas poprzednich zim z racji zalegania pokrywy śnieżnej nie wyjeżdżał wcale.
Z tego co wiem jestem jego 4 lub 5 właścicielem. Z czego dwaj ostatni to starsi panowie. Z ojcem polowaliśmy na tą konkretną W123 od dwóch lat aż w końcu właściciel postanowił sprzedać bo zachciało się mu W124.
Jest trochę braków w sprawności niektórych rzeczy ale to drobnostki, z którymi się liczyłem.
Wiem, że chcecie zdjęcia. Jak będzie ładna pogoda, umyję "panienkę" i popstrykam fotki.