Piszecie i piszecie, ale ja powiem wam jedno, że nie ma doświadczenia w WV i wszyscy zwracali mi uwagę na silnik 1,6D, że wolny, brak dynamiki i takie tam… a jakoś z tych Niemiec dojechałem i to bez żadnego problemu. Dynamika wcale nie najgorsza może dlatego, że mam skrzynie 5-biegową, hałas w kabinie akceptowalny a zawieszenie jak dla mnie rewelacja: miękkie, nie klekoczące, bez luzów. Problemy widzę tylko 2 (na chwilę obecną):
1 – brak wspomagania, w takcie jazdy jest ok., ale na postoju dramat, 2- prędkość maksymalna. Problem pojawia się na autostradzie, kiedy TIR-y zaczynają cię wyprzedzać.
Pozycja za kierownicą super, szczególnie w połączeniu z dużymi fotelami + podłokietniki. Promień skrętu rewelacja!!
Może moje odczucia są bardzo subiektywne z racji tego, że nigdy takiego auta nie miałem a i jeszcze nie dał mi w kość. Ale póki co, jazda nim sprawia mi wielka frajdę a oto chyba w tym wszystkim chodzi
![[usmiech]](./images/smilies/usmiech.gif)
.
Rzucam mu wyzwanie! Niech mnie czymś zaskoczy
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
.
Ktoś kiedyś mi powiedział, że T3 są to auta, które jako jedne z niewielu maja wszystko na swoim miejscu. No, ale widzę, że opinie są lekko rozbieżne. Na razie czytam i zbieram informacje.
Jeszcze kilka informacji o detalach:
-ogrzewanie postojowe działa, czyli grzeje, ale trochę kopci. Podobno trzeba wyczyścić świece żarową (jedną czy kilka, jak tam jest to rozwiązane??)
- łożyska w drzwiach przesuwnych do wymiany.
- nakładki na bok zderzaków kupiłem (cena tylko 13pln za sztukę!)
- lodówka działa na 12V, 220V, na gazie nie sprawdzałem
- woda pompowana jest bez problemów, zbiorniki działają
- kluczyk do zbiornika z wodą – znalazł się
- butla gazu jest wymontowana, podobno musiała być sprawdzona szczelność (sprzedawca dal mi drugą w prezencie)
- dostałem jeszcze gratis alternator, WC turystyczne - widać jakieś wypasione, ale i tak nie będę tego używał, kilka nowych czujników do wody i innych urządzeń
- przy rynienkach nigdzie nie cieknie, ani przy klapie mogłem to tylko obserwować podczas mycia. Jak porządnie popada to wszystko wyjdzie
- Kilebik pisałeś o osłonie na zbiorniku, o jaka osłonę chodzi? Tą przy progu, tam gdzie jest butla gazu?
- Elektryka ok. 12V i 220V
- Brak tylnego materaca. Patrzyłem na fotki w necie jak jest to rozwiązane i nigdzie nie widziałem dodatkowego wygłuszenia oprócz tej gąbki. Zastanawiam się w jakim celu występuje dość szerokie wycięcie pod szafka z tyłu?? Ewidentnie widać, że coś tam powinno się wsuwać. Ciekawe co… <br>
Dodano po 30 minutach.:<br>
arbies pisze:
- Brak tylnego materaca. Patrzyłem na fotki w necie jak jest to rozwiązane i nigdzie nie widziałem dodatkowego wygłuszenia oprócz tej gąbki. Zastanawiam się w jakim celu występuje dość szerokie wycięcie pod szafka z tyłu?? Ewidentnie widać, że coś tam powinno się wsuwać. Ciekawe co…
Dobra, już wiem o co chodzi z tą wnęka z boku... Musi być, aby wyjąc klapę od silnika
![[szalone]](./images/smilies/szalone.gif)