MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt sie 26, 2025 3:18 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4

Czy popierasz obowiązek jazdy na światłach przez cały rok ?
Czas głosowania minął wt kwie 15, 2008 9:41 pm
Tak 62%  62%  [ 58 ]
Nie 38%  38%  [ 36 ]
Liczba głosów: 94
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:
Nie będę już dyskutował na temat temat przykładu, bo ja swoje Ty swoje i nigdy do porozumienia nie dojdziemy, ale :

Noon pisze:
Problem widz w momencie gdzy poraz wtóry wsiadam do pojazdu i nagle w ferworze walki (zamyślenie, proble, roztargnienie chwilowe) nie zapalam świateł

Odpowiedź jest krótka i zgadzam się z nią w 100%

Jarzyn pisze:
Myć zębów nie zapominasz? Proponuję wyrobić sobie pełny automatyzm.

Widzę że rozmawiam z samymi ideałami dla których słowo "zapomniałem bo byłem zmęczony lub chwilowo roztargniony" nie istnieje. Rutyna gubi i kiedyś się o tym przekonacie w momencie gdy stwierdzicie że jedziecie albo bez zapalonych świateł albo bez pasów ale przecież to niemożliwe bo przecież mam wyrobiony w sobie odruch automatycznego zapalania [szalone] .

WeebShut pisze:
Pozatym stwierdzenie, że w mieście możnaby sobie odpuścić jest idiotyczne, dla Ciebie miasto to Wrocław, dla Kowalskiego to Kozia Wólka pod Skierniewicami.

Nie rozumiem co to ma do rzeczy ? Miasto to miasto.

Tak czy inaczej przepis jest i chociaż dla mnie chory to będę go respektował. Nikt mnie się nie pytał o zdanie tylko uszczęśliwił mnie tym twierdząc że "to dla mojego dobra", jedyne co to to że sobie mogę pogadać i wyrazić swoje niezadowolenie chociaż niektórzy nie przyjmują do wiadomości tego że ktoś może mieć inne zdanie niż oni.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Noon pisze:
Nie rozumiem co to ma do rzeczy ? Miasto to miasto.

Różnica jest zasadnicza.

Noon pisze:
jedyne co to to że sobie mogę pogadać i wyrazić swoje niezadowolenie chociaż niektórzy nie przyjmują do wiadomości tego że ktoś może mieć inne zdanie niż oni.

Ja rozumiem, że możesz mieć inne zdanie. Ale wyrażenie opinii że w mieście nie a poza miastem tak, nie ma sensu. Albo zapalone, albo zgaszone.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:
Ja rozumiem, że możesz mieć inne zdanie. Ale wyrażenie opinii że w mieście nie a poza miastem tak, nie ma sensu. Albo zapalone, albo zgaszone.

Argumentowałem to przecież już , chodzi przede wszystkim o prędkości które się rozwija w mieście a widzę że jednak ludzie zwolniki i to dość poważnie , oraz o policjantów bezwzględnie egzekwujących przepisy. Nie wiem jak Ty ale ja wsiadam i wysiadam z auta kilkanaście do kilkudziesięciu razy dziennie i mam czasami zaćmę odnośnie zapalenia świateł i zapięcia pasów z różnych przyczyn, złapałem się na tym zimą gdy jest obowiązek jeżdżenia na światłach (teraz to wiosną latem i jesienią też) . Jak ktoś wsiada rano do auta a potem odjeżdża z pod pracy , czyli robi to dwa razy dziennie ten problem jest nie do zrozumienia, dla mnie też kiedyś nie był.[/list]

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Noon pisze:
Argumentowałem to przecież już , chodzi przede wszystkim o prędkości które się rozwija w mieście

Przejedź się głównymi arteriami w Warszawie. Przejedź się Gierkówką w stronę Częstochowy, tam też co chwila jest obszar zabudowany, a prędkości nierzadko przekraczają 130 km/h.

Tych przykładów można mnożyć, ale po co, przeciwnicy świateł wiedzą najlepiej. Zacznij przemieszczać się takimi trasami po 1500 km tygodniowo a szybko zrozumiesz o czym mówię. [szalone]

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

W mieście też się przydają. Akurat tak się składa, że mam wyjazd z osiedla na lustro, niestety budynek pięknie zasłania prawa stronę skrzyżowania. Przy ostrym słońcu trzeba było wyjeżdżać na czuja, bo widać było tylko samochody na światłach.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:

Przejedź się głównymi arteriami w Warszawie. Przejedź się Gierkówką w stronę Częstochowy, tam też co chwila jest obszar zabudowany, a prędkości nierzadko przekraczają 130 km/h.

Kurde ja nie wiem jak Wy tam jeździcie. U mnie naprawdę rzadko kiedy widzę kogoś kto jedzie więcej niż 70km/h na 50'tce i 90km/h na 70'tce

WeebShut pisze:
Tych przykładów można mnożyć, ale po co, przeciwnicy świateł wiedzą najlepiej. Zacznij przemieszczać się takimi trasami po 1500 km tygodniowo a szybko zrozumiesz o czym mówię. [szalone]

Zauważ że nie jestem typowym przeciwnikiem świateł. Niewiem , może ja nie mam racji może nie mam takiej świadomości jak cała reszta, może muszę do tego "dorosnąć". Póki co ankieta miała na celu wyrażenie swojej opini którą wyraziłem i narazie podtrzymuję, nie maiłem zamiaru z nikim się kłócić :). Zobaczymy w przyszłości może zmienię zdanie. tak czy inaczej , jeździć na nich będę bo taki jest przepis.

Ostatnio zmieniony pn kwie 23, 2007 9:35 am przez Noon, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Noon pisze:
nie maiłem zamiaru z nikim się kłucić

Nikt się nie kłóci, konstruktywna wymiana poglądów [zlosnik]

Noon pisze:
U mnie naprawdę żadko kiedy widzę kogoś kto jedzie więcej niż 70km/h na 50'tce i 90km/h na 70'tce

3 - pasmowe drogi w stolicy i 200 km drogi dwupasmowej w stronę Częstochowy wielu zachęca do ostrego przekraczania prędkości. Światła naprawdę są bardzo przydatne w taich sytuacjach. <br>Dodano po 9 godzinach. 28 minutach.:<br>
Jarzyn pisze:
Nie mogę się doczekać dnia kiedy w Polsce co kilkaset metrów będzie ustawiony ukryty foto-radar.

Twoje życzenie sięmoże niedługo ziścić

http://motoryzacja.interia.pl/hity_dnia ... 900232,415

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4

Strefa czasowa UTC+02:00