MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn sie 25, 2025 10:55 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

zebda pisze:
Heh, wracam sobie dzis z pobliskiego kina, obejrzalem Borata, w sumie strasznie smutny film, jakie to US i A glupie...no ale w kazdym badz razie podchodze do auta sprawdzic czy biczego mu nie brakuje...i co? Nie brakuje niczego ale gwiazda juz kogos korcila i ja polozyl na masce - w sumie dobrze ze nie urwal...ech...

Dobrze, że ci w kinie butów nie podpietruszyli, bo tam ciemno jak diabli.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

(me:how) mam nadzieje ze na grudzien niefart sie skonczl z tymi wszystkim piedolami...

...po 4 latach nie przepadalem za Szczecinem...ostatnio znow go polubilem, no ale teraz wystawia mnie znow na ciezka probe [zlosnik]

Kiedyś:
Matiz z kratką - Twardy Zawodnik; MB W124 230TE Aut. - Baleron Forever; Ford Focus II 5d - Fantastic Sam Plastik

Dziś:
Ford Focus kombi III - cholerne 6 biegów!

Tytuł:
swój chłop

harrier pisze:
To przy okazji możemy odnotować to tego brakuje w Twoim profilu. :)p

OK, poprawione. :)
W profilu byłem tylko raz przy rejestracji. Od tego czasu wiele się zmieniło.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Zebda wracaj do Szczecina.Znalazły sie twoje lusterka!

http://kmp.szczecin.pl/rzecznik/Rzecznik.htm
2006-12-13 Środa

Amator wkładów do lusterek.

Szczecińscy policjanci zatrzymali szesnastolatka, któremu zarzucają kradzież wkładów do lusterek. Nieletni od początku grudnia mógł okraść nawet 25 samochodów.

W środę kilka minut po godz. 4.00 rano policjanci z 997 jadąc ulicą Parkową zauważyli nieletniego, który na ich widok zaczął uciekać. Po krótkim pościgu funkcjonariusze zatrzymali Adriana Z. (16). W torbie miał 24 wkłady do lusterek samochodowych. Okazało się, że tylko tej nocy okradł 12 samochodów. W trakcie późniejszych rozmów nieletni przyznał, że od początku grudnia mógł okraść nawet do 25 samochodów.

Informacja o szesnastolatku trafi do Sądu Rodzinnego dla Nieletnich, który podejmie decyzję, co do jego dalszych losów.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

adler1934 pisze:
Zebda wracaj do Szczecina.Znalazły sie twoje lusterka!

http://kmp.szczecin.pl/rzecznik/Rzecznik.htm
2006-12-13 Środa

Amator wkładów do lusterek.

Szczecińscy policjanci zatrzymali szesnastolatka, któremu zarzucają kradzież wkładów do lusterek. Nieletni od początku grudnia mógł okraść nawet 25 samochodów.

W środę kilka minut po godz. 4.00 rano policjanci z 997 jadąc ulicą Parkową zauważyli nieletniego, który na ich widok zaczął uciekać. Po krótkim pościgu funkcjonariusze zatrzymali Adriana Z. (16). W torbie miał 24 wkłady do lusterek samochodowych. Okazało się, że tylko tej nocy okradł 12 samochodów. W trakcie późniejszych rozmów nieletni przyznał, że od początku grudnia mógł okraść nawet do 25 samochodów.

Informacja o szesnastolatku trafi do Sądu Rodzinnego dla Nieletnich, który podejmie decyzję, co do jego dalszych losów.

Powinni mu dać niski wyrok. Może chłopak zbierał na święta [oslabiony]

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Jarzyn pisze:
Powinni mu dać niski wyrok. Może chłopak zbierał na święta

Napewno chciał je powiesić na choince.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Dom marynarza gdzie "zaginely" lusterka zebdy to juz praktycznie ulica Parkowa, czyli kto wie czy na choince nie wisza jego...

ex: Mercedes Benz W115 200D 1973
ex: Mercedes Benz S123 300TD 1983
ex: Mercedes Benz Actros MPII 1844 2007r.

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Ktoś jeszcze chce popsioczyć na policmajstrów? Jeśli to ten gnojek, to byłby to po Dzidku drugi temat opisywany na forum i drugi sukces. To oczywiście wiele nie zmienia, ale bardzo mi się podoba. :lol: <br>Dodano po 18 minutach.:<br> Ale numer! Właśnie sobie uświadomiłem, że mój dziadek mieszka kilkaset metrów od Parkowej, a dzisiaj wklejałem mu szitowe zamienniki wkładów lusterek do Agilli. Pociągnęli mu w zeszłym tygodniu...

Jeśli to ten złoczyńca i jeszcze ich nie spieniężył, to ciekawe po jakim czasie oddają takie fanty?

postmajtek

zebda pisze:
Przyjechalem do Szczecina w niedziele, wszystko pieknie az do dzis...Schodze rano do auta i co? Brak wkladow w lusterach :evil: ...I mysle sobie zebym zaparkowal za winklem, albo w ciemnym miejscu :evil: ...A ja zaparkowalem po srodku wejscia do akademika Dom Marynarza gdzie w nocy jest jasno jak w dzien :evil: :evil: :evil: ...

...dojechalem do szklarza bez lusterek, za 30 zl kupilem wklady, potem do Castroramy po tasmy, ze smietnika styropian i....widze cos ale nie genialnie, cale lusterka sa w tasmie klejacej, heh, mam nadzieje ze tych nie ukradna, jak mi sie zachce to zejde i cykne foto zeby wstawic jaka prowizore zrobilem [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik] ...

Współczuje ... Mojemu ojcu jebneli w Stargardzie Szczecińskim wszystkie plastiki i wkłady także o 5:30 rano z W124, dosłownie wszedł do sklepu na 30 minut ...
Do tej pory jeździ bez plastików ...

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

W Łodzi chyba żadne patenty nie działają, przynajmniej nie na Bałutach :evil:

Trzeciej nocy zniknęły kołpaki i wkłady lusterek - wkurzyłem się, poszperałem po interku i koledzy z forum mb.org.pl poradzili zaspawać wkłady silikonem, co też uczyniłem. I co?
Schodzę sobie dziś rano, a tam lusterko w pajęczynkę potłuczone, jakiś idiota próbował podważyć śrubokrętem, chyba nie zauważył kleju (a auto pod latarnią stoi...). Na szczęście prawego już nie próbowali podważać.

Po czym podchodzi do mnie cieć i pyta czy bym nie chciał kołpaków kupić oryginalnych po 20 złotych, bo "kolega ma do sprzedania". [bity] Spytałem grzecznie czy to aby nie moje własne kołpaki ma ten kolega :roll:

Teraz podjadę do szklarza, poproszę o wycięcie pasującego prostokącika i dokleję silikonem do istniejącego potłuczonego - więcej nie bd wymieniać...

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Jedyna wada lusterek od szklarza jest to ze w sumie to g..no w nich widać...Czyli niby wada jedna, ale za to jaka....

Kiedyś:
Matiz z kratką - Twardy Zawodnik; MB W124 230TE Aut. - Baleron Forever; Ford Focus II 5d - Fantastic Sam Plastik

Dziś:
Ford Focus kombi III - cholerne 6 biegów!

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Wiele nie trwało od czasu jak ściągnęli mi wszytkie zaślepki to teraz na moim osiedlu jakiś palant ściągnął wszystkie kołpaki :evil:

Panowie, będę się zbroił. Już czytałem o ostrzeniu gwiazdy i zrobie to, wiam jak lusterka zabezpieczyć i zrobie to. A macie jakieś patenty na te zaślepki i kołpaki? Gdzieś czytałem o żyletkach, ile one wytrzymują będąc ostre kiedy są na dworze (deszcze, mrozy itp)?
Zrobie z mojego auta fortece normalnie!! SIDŁA założe na pedałach i jakiś gaz obezwładniający w kabinie. Prosze Was bardzo jak macie jakiekolwiek patenty, to podzielcie się pomysłami. Bo mam dość jawnej rozbiórki mojego kochanego MB. Wiem że o każdej zasadzce bedze trzeba pamiętać wsiadając do auta czy wymieniając koło, ale ja mam pamięć i mi się nic nie stanie.

W210 E220D 97 budyń do sprzedania

Oo==oO

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Zamiast kombinować znajdź GARAŻ (zimą bedzie Ci łatwiej :D )

Mechanika, Instalacje LPG, Holowanie 24/7

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

myśle poważnie nad garażem, ale auto na noc zostawiam w różnych miejscach. Nawet przed moim domem są 3 do wynajęcia i bardzo tanio ale wjazd jest dla maluchów. MB się nie mieści :D nie wiem kto to budował! Ale to jest nic. Wczoraj mi zakosili te kołpaki i były wszystkie szpilki. Dziś (autem nie jeździłem) już o jedną szpilkę mam mniej. Jestem zrezygnowany. Od czwartku nie ma oświetlenia na ulicy. Przeniose się z kołdrą na noc do Mercedesa!

ex MB W124 250D '85 manual w stanie dobrym plus plus (astral silver metalic)

W210 E220D 97 budyń do sprzedania

Oo==oO

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

dobrzan pisze:
Dom Marynarza?? Akademik?? to Ty nie wiesz ze studenci musza z czegoś żyć??

tak OT trochę,to mi we Wrocławiu, pod akademikiem własnie, w tamtym roku ukradli z auta: stare kozaki, kurtke roboczą i polar. Faktycznie straszna bieda przypiliła studentów w Polsce ;););)

ex W126 4,2 SE
ex W123 200D
ex W115 240D

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00