nawet jak dzwonisz na policje z numeru zastrzeżonego, oni widzą twój numer. Miałem taką sytuację jak informowałem o jadącej cycternie z której coś tam mocno ciekło. Zadzwoniłem na pały bo kierowca miał w pompie moje sygnały do zatrzymania się i tłumacze że na krajowej 5 tu a tu w takim kierunku jedzie cysterna i się z niej leje. A wiem że mam nr zastrzeżony. Gość w dyżurce przyjął zgłoszenie i tyle, pytam się go czy mu podać nr do mnie, on że nie bo go widzi. Zresztą policja ma dużo szersze możliwości, ale o tym się nie mówi właśnie ze względu na dowcipnisi z bombami itp. W kilka chwil ustalą skąd dzwonisz, z jakiego miejsca, a nawet wykorzystać twój telefon komórkowy jako... PODSŁUCH -nawet bez karty, grunt żeby bateria była w telefonie, aparat nie musi być włączony! Może nie jest dobrze o tym pisać na forum, ale widziałem to i jeszcze kilka innych sztuczek na własne oczy, jak w dobie rozpopularyzowania się elektroniki przy konieczności można wszystko wiedzieć. <br>
Dodano po 5 minutach.:<br> a metody na kontrolach branicznych?

To chyba już wiedzą przemytnicy więc nie ma strachu, teraz są bardziej zaawansowane metody i skuteczniejsze. Ale jedną prostą i przynoszącą efekty są mikrofony kierunkowe, bardzo czułe przed przejściem granicznym. Kierowane na szybę pojazdu zbierają wszystko co się w nim mówi! Każdą rozmowe typu: nie denerwuj się! nie znajdą towaru! wtedy auto na bok i rewizja