misiak123 pisze:
nie nawidze takich tematów bo aż mi się krew gotuje jak czytam bzdury jakie coponiektórzy wypisują ...jakby taka historia przydażyła się któremuś z was lub znajomemu, komuś z rodziny etc,. inaczej byście gadali
A ja nienawidzę jak się lekceważy problem i usprawiedliwia DEBILI poruszających się z ekstremalną prędkością po drogach. Nie wiem jak oni ale ja CHCĘ ŻYĆ i prawo jest po mojej stronie.
misiak123 - Przeczytaj jeszcze raz co sam napisałeś i odnieś się do tezy:
Skoro jestem niewinny i zatrzymuje mnie POLICJA (uprawniony do tego organ) wystarczy poddać się kontroli.
Skoro uciekam to albo coś "nawywijałem" i uchylam sie od kary (aresztowania) albo mam IQ<100. W obu tych wypadkach należy mnie wyeliminować z ruchu drogowego bo zagrażam innym niezależnie od pobudek które mną kierują. Bezkarność (ucieczka) mnie rozzuchwali i da zły przykład innym (tak właśnie jest).
misiak123 pisze:
a ile znacie przypadków że zgineli ludzie (niewinni) przez głupote i brawure policjantów?
Znam 2 głośne - przez policję i 20 przez motocyklistów (o samochodach nie wspomnę - też niektórzy DEBILE). W mojej dalekiej rodzinie do dzisiaj opłakują dziewczynę którą jeden z takich DEBILI na motorze (których próbujesz usprawiedliwiać) wziął "na przejażdżkę" i zabił przez popisy na drodze.
misiak123 pisze:
jakby taka historia przydażyła się któremuś z was lub znajomemu, komuś z rodziny etc,. inaczej byście gadali
Co niniejszym czynię bo właśnie się przydarzyła.
Inny przykład - proszę bardzo. Kilka lat temu błyskawicznie wyprzedził mnie (jechałem 100) motor z 2-ma osobami. Trzy zakręty dalej pod drzewem płomienie i kupa złomu. Kiedy po chwili wybuchł bak z benzyną z drzewa pospadały... kawałki ciał.... Pokazałbym to temu DEBILOWI spod Lublina....
Uważam że baaardzo wiele ograniczeń prędkości w naszym kraju jest bez sensu ale po wieloletnim doświadczeniu za kółkiem postuluję:
ZA DRASTYCZNE PRZEKROCZENIE PRĘDKOŚCI I UCIECZKĘ, ZA NIE ZATRZYMANIE SIE DO KONTROLI - PRZEPADEK POJAZDU (auta także) I ROK BEZWZGLĘDNEGO POZBAWIENIA WOLNOŚCI. Skoro nie jesteś przestępcą to stań!!!!
misiak123 pisze:
- ile było przypadków że policja złapała kogoś kto uciekał na motorze samochodem i innymi, a miał na sumieniu jakieś poważne przestępstwo?
Dlatego zamiast pościgów - ma się bardzo "nie opłacać" ucieczka. Kto przy takich warunkach ucieka = przestępca, pijany czyli potencjalny morderca niewinnych na drodze (no i niech się liczy z tym że w ich obronie mogą strzelać).
P.S. W wielu dyskusjach na Forach fakt braku Prawa Jazdy jest bardzo lekceważony. Wiele osób wprost pisze - no i co się takiego stało? Ciekawy jestem jak te osoby czułyby sie gdyby wiedziały że pilot samolotu którym właśnie lecą nie ma uprawnień (albo ma na helikoptery) a może kapitan statku nie ma patentu (ma ale na kajak). Jakaż to różnica? A może lecąc samolotem spotkamy tego co przed chwilą prowadził motor 230km/h a teraz lata obok małym samolocikiem z "zagiętymi" numerami rejstracyjnymi....