Boulik pisze:
michal_5000 pisze:
Tak, pod warunkiem ze zadowala Cie golas ktorego jedynym atutem jest moznosc poruszania sie w zadanym kierunku...
Nie rozumiem

O Maluchu mówisz chyba...
To Passaty, ani Audi nie mają wyposażenia, ani innych atutów np. ekonomiczność, dużo miejsca dla pasażerów, ogromny bagażnik, wygoda, osiągi, bogate wyposażenie, bezawaryjność itd itd.... ??
Tylko dla przykładu
taki passat Boulik, moze po prostu mamy inne standardy...
Zdarzylo mi sie jechac Paskiem, i ta wielka ilosc miejsca chyba musiala sie przede mna ukryc

. Takze bagaznika pojemnosci 408 litrow (sprawdzilem przed chwila) nie nazwalbym "ogromnym"...
Jesli chodzi o wyposazenie, to przyznam ze nie jest zle w egzemplarzu ktory pokazales, ale wydaje mi sie, ze to chyba nie jest norma dla tych aut z tych rocznikow... (zwlaszcza skrzynia daje mi do myslenia).
Mimo wszystko mogloby byc lepiej. Moj ojciec za identyczne pieniadze kupil samochod wyposazony w:
- automatyczna skrzynie
- automatyczna klimatyzacje (akurat nie dziala)
- elektryczne szyby (wszystkie)
- elektryczne lusterka
- elektryczny szklany szyberdach
- elektryczne i pompowane sportowe fotele
- skorzana tapicerke
- elektryczny centralny zamek z funkcja otwierania szyfrem
- tempomat
- wspomaganie kierownicy (to chyba standard pomijajac stare Lady...?)
- regulowana kolumne kierownicy
- 2 poduszki
- ABS
- automatyczne swiatla z czujnikiem zmierzchu
- halogeny przeciwmgielne
- cornering lights (swieca w bok przy skrecaniu)
- bagaznik 511 litrow
- naprawde
sporo miejsca dla osob podrozujacych
- ... i pewnie jeszcze pare rzeczy o ktorych zapomnialem.
- a, taki drobiazg - 220-konny silnik Yamahy...
Wbrew krazacym legendom tez jest tani w eksploatacji, tez z czesciami nie ma problemu, itp. Natomiast jest mniej znany, amerykanski i na "F" - dla wiekszosci to problemy nie do przeskoczenia...
Boulik pisze:
Gdybym zwykłego, "szarego" i niesamowicie praktycznego samochodu do poruszania się na codzień, to byłby to właśnie taki passat. Polecam.
Ja w analogicznej sytuacji bralbym bez wahania kolejnego w mojej rodzinie Forda Taurusa/Mercury'ego Sable'a. I tez polecam...
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
kryniu pisze:
No to w takim razie polecam serdecznie np.Citroena XM-
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
lub Alfę Romeo 164
A dziekuje, mam kilka lepszych pomyslow...