Witam wszystkich.....
ten rok jest obfity w zakupy starych MB w mojej rodzinie. Teraz moge się przemieszczać wraz z towarem MB 410 z 92' w kolorze pomarańczowym.
Autko zastąpiło sprzedany w czwartek cud koreańskiej technologii z 99' - KIA K2700, która była u nas od nowości.
Zdjęcia wrzuce póżniej bo auto stoi u mechanika na wymianie zużytych materiałów eksploatacyjnych- oczywiście Mercedesa...
Wrażenia z jazdy są całkiem pozytywne - w przeciwieństwie do kia wiadomo co auto zrobi za chwilę...
410 wiąc to auto nie 3,5 DMC pomimo tego że tak zostało zarejestrowane
![[zlosnikz]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
. W dodatku targa ze soba HDS HIAB który waży ok 700 kg i jeszcze ma prawie 1590 ładowności

.....
WIN Auta zgodny - wszystko na swoim miejscu.
Auto z książką serwisową dokumentującą przebieg 235.000 km - raczej nie mocno przekręcany - auto raczej jeździło po mieście...
Traz mam parę pytań.
1. Tacho - według przeważającej ilości opini wymienić na standardowy licznik. A jedni mówią że ITD będzie się dopieprzać bo to 410.....
2. kaczucha jak to kaczucha - "niezniszczalna" - na co zwrócić uwagę aby jej nie zniszczyć
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
- układ napędowy etc..... silnik 2,9 diesel
3. auto ma powierzchniową rdze na ramie, którą trzeba zabezpieczyć - wiem że to temat rzeka tego forum, ale czy macie jakieś sugestie???? może wosk, albo coś.......
4. Auto ma blokadę mostu - na pewno fajna rzecz ale dla mnie nowa - wiem że można ją używać tylko na powierzchni o ograniczonej przyczepności ale co dalej....?????
Dzisiaj auto jedzie do dozoru z dźwigiem..
Tak sobie pomyślałem, że jak cany ropy skoczą i akcyza na benzynę wróci do poprzedniego poziomu to jak będzie kolejny zlot MB/8 to załaduję sqoje QP na pakę HDS'm i pojadę firmowym autem na "delegację " odliczając sobie vat od paliwa , a te wrzucając sobie w koszty firmy
Taki mój manifest...
Foty wkrótce
Pzdr