MERCEDES 4 EVER pisze:
Niestety chyba tak przez tekst na forum nie wytłumacze...ale sproboje.Jak wiadomo 123 miały głownie wtrysk mechaniczny.Panowie z MB wydumali ten ekonomizer bo to proste uzadzenie nieelektryczne i proste do podłaczenia -niepsuje sie itp.Kolega napisał ze podcisnienie nie ma nic wspolnego z wielkoscia spalania i ze ten ekonomizer nie dział i nic nie pokazuje.Otoz pokazuje i to bardzo dobrze.Np jadac na 4 z pr.70 km/h i przyspieszamy gwałtownie to wskazowka leci na czerwone.To samo sie dzieje podczas gwałtownego przyspieszania np od swiateł.Poza tym -najlepiej to porownac w jakims nowoczesnym aucie z komputerem pokazujacym chwilowe zuzycie paliwa.Wartosci zuzycia rosna wprost propocjonalnie do obciazenia silnika i tak samo pokazuje ten ekonomizer w 124.zreszta Bukol o ile sie nie myle w BMW jest taki sam bajer -tylko ma skale w litrach i jest deko innaczej sterowany -ale zasada działania taka sama.
Popieram Mercedes 4 Ever ...
Nie napiszę że jest to przydatne urzadzenie, ale że działa tak jak zamierzali konstruktorzy to nie ulega najmniejszej wątpiwości .
Ciśnienie w kolektotrze ssącym doskonale pokazuje czy jeżdzimy w sposób ekonomiczny czy nie. A od tego włąsnei ma być ekonomizer ... pokazywać czy nasza technika jazdy pozwala na ekonomiczną jazdę ...
przykłąd 2 osób ... pierwsza będzie jechała nie ekonomicznie ...
druga natomiast będize jechała ekonomiczniej, spali 1-2 litrów mniej na 100km, a z A do B dojedzie w tym samym czasie
Pierwsza osoba rozpędza się zawsze z pedałem w podłogę (przepustnica otwarta 100% - wysokie podcisnienie w kolektorze, ekonomizer na czerwonym) i zmienia biegi przy 3500 rpm, i znów pedał w podłodze do następnej zmiany biegów. Pod górkę jedzie 60km/h na 4, nie redukując do trójki z pedałem w podłodze żeby nie zwalniać.Obroty koło 2200rpm. Ekonomizer oparty o max.
Druga osoba wciska pedał STOPNIOWO do połowy i też zmienia biegi przy 3500 rpm (ekonomizer jest na początku przyspieszania w pobliżu max, po czym opada do połowy -nigdy nie opiera się o ogranicznik MAX)
Pod górkę jedzie z prędkością 60km/h na trójce z pedałem na 30% proc. wcisnietym, obroty koło 3200rpm, prędkość nei spada, ekonomizer około połowy.
Spalanie 2 osoby ... parę litrów mniej na 100km ...
Jak napisałem powyżej ... ekonomizer potrafi ... , natomiast dalej uważam to za zbędny gażet psujący "Freude am Fahren"