filippo pisze:
Zastanawia mnie wciaz dlaczego wiekszosc mysli, ze jak nie popiera sie wszechprawicy to od razu komunisci.
Nie popierać, a wszechstronnie atakować, krytykować i czepiać się to dwie różne sprawy...
A co do SLD to zmieniła się tylko medialna strona tej partii, "umoczeni" ukryli się, a na czoło wyszli młodzi i prężni co ma niby świadczyć o wielkich zmianach w tej parii.
filippo pisze:
Kazda wladza zyc przeszkadza
Może i przeszkadza, ale brak jakiejkolwiek władzy prowadzi do chaosu i totalnej rozpierduchy. Uaktywniają się elementy przestępcze i robią co im się podoba do chwili aż nie zostanie powołana nowa władza, początkowo pod postacią np. społecznej milicji, aż w końcu wracamy do punktu wyjścia.
filippo pisze:
Niestety to tez sprawa conajmniej dziwna, ze wczesniej na forum tyle polityki nie bylo. Dlaczego???
Bo już ludziom nerwy puszczają...
Dodano po 22 minutach.: holyfido pisze:
Przestepca i nacjonalista wicepremierami.
Kibole ministrami.
Zona ministra miala byc szefem polsko niemieckiej fundacji.
Przejrzyj sobie kto poprzednio rządził i ilu wśród nich było przestępców i za co siedzieli (siedzą) zapewniam Cie że Lepper to przy nich pikuś. Choć nie jest to wymarzony wicepremier, ale polityka to właśnie kompromisy.
holyfido pisze:
Rzad deklaruje, ze chetnie wystapi z prosba o ustawienie tarczy rakietowej w Polsce do USA. Gdy tymczasem do tej pory bylo odwrotnie,
to USA mialy zabiegac o te lokalizacje, aby jak najwieksze korzysci mogla
Polska osiagnac.
Zupełnie nie rozumiem tego argumentu. W tym przypadku wszystko zależy od tego jak pismaki przedstawią sprawę.
holyfido pisze:
kilkudziesieciu uczniow protestujacych przeciwko Giertychowi,
to grozna manifestacja, do rozpedzenia, ktorej nalezy uzyc
policji a kilkunastu uczestnikow pozamykac w areszcie.
A co, może mieli siedzieć w ministerstwie tydzień albo dwa. O ile wiem oprócz Policji nikt nie ma prawa zmusić ludzi do opuszczenia jakiegoś miejsca. A może Giertych miał do nich wyjść?! I o czym by rozmawiali? Banda dzieciaków (pełnoletnich też troche tam było) się zebrała i wykrzykiwała beznadziejne slogany, które się nawet nie bardzo trzymały kupy. Wyobrażasz sobie rozmowę Ministra z taką grupą? - ja nie.
Ten rząd jak i każdy popełnia błędy, ale spójrzmy obiektywnie. W jaki sposób można dogadac się z paroma tysiącami górników którzy na dzień dobry demolują Warszawę? Można ich spacyfikować- aresztować, osądzić, pozamykać, ale taka bitwa bez ofiar się nie obejdzie, a do tego żaden demokratyczny rząd dopuścić nie może.
Powiedz mi jak poradzić sobie z tysiącami górników którzy zachowują się bardzo podobnie do wspomianych przez Ciebie pseudo-kibiców?
808 (w krainie wiecznych ciężarówek) -> 813 '82
Sprinter 312 MAX '95
Suzuki Samuraj