Idzik pisze:
No jak byk wychodzi, ze jest to W123 230C z kierownicą po lewej stronie i manualną skrzynią...
To by się zgadzało: Kierownica we właściwym miejscu dla ruchu prawostronnego i czterobiegowy manual. Silnik M115 na Strombergu o mocy 110KM.
Idzik pisze:
Co do wyposażenia - coś bidnie mi ta tabliczka wygląda kolorek to silver green metallic (861H)
590 - zielone szyby i ogrzewana tylna szyba...
To prawda. Dodatkowego wyposażenia on praktycznie nie posiada. Kolor by się zgadzał, zielone szyby też. Szyba tylna ogrzewana przy pomocy cienkiego drutu oporowego zatopionego w szkle, a nie w typowy sposób - poprzez naprasowane ścieżki oporowe na wewnętrznej stronie szyby. Przyznam się, że nie spotkałem się z W123, który nie miałby ogrzewanej tylnej szyby
![[szok]](./images/smilies/szok.gif)
.
Idzik pisze:
Cosik mi się jednak wydaje, zę z tą tabliczką jest coś nie tak... Już samo drewno i zamykany na kluczyk schowek powinny znaleźć odzwierciedlenie w kodach na tabliczce - chyba, że zostały one dołożone później...
A czy przypadkiem drewniane wykończenie deski rozdzielczej nie było standardowym wyposażeniem coupejek - to mogłoby tłumaczyć brak tej informacji na tabliczce. Z drugiej strony powinien być gdzieś zakodowany odcień drewna, więc może faktycznie było ono później dołożone. Możliwe, że kodowanie drewna na tabliczce było w późniejszych modelach? ... Ale to tylko "gdybanie" z mojej strony - prosiłbym o wyrozumiałość gdybym się całkowicie mylił.
Jeśli chodzi o schowek zamykany kluczykiem, to faktycznie mogła być późniejsza modyfikacja, ponieważ miałem trochę zabawy z jego poprawnym spasowaniem. Problematyczne było zachowanie linii oraz dopasowanie rygla, tak by klapka nie odstawała w górnej części. Kluczyk jednak pasuje (jeden do wszystkiego), ale to żaden problem przerobić.
Idzik pisze:
Napisz może co ma, a nie to czego nie ma
Posiada on:
- Halogeny (chyba jak każdy W123),
- Wspomaganie kierownicy,
- Podciśnieniowe sterowanie oparciami siedzeń,
- Lampkę do czytania z tyłu, włączaną z deski rozdzielczej,
- Ogrzewanie szyby tylnej dziwnej konstrukcji (wspomniałem o tym wyżej),
- Alufelgi - wirniki 14',
- Otwieranie wszystkich szyb korbką,
- Brak szyberdachu,
Hmm - i to by było pewnie na tyle - nic więcej nie przychodzi mi do głowy, choć domyślam się, że większość wymienionego wyżej wyposażenia jest w Beczkach standardem i nie jest uwzględniona w VIN'ie.

Poprostu typowa standardowa wersja.
Idzik, zapytam się Ciebie z czystej ciekawości: W jaki sposób "rozgryzłeś" ten VIN? Korzystałeś z EPC, czy też z innych źródeł? Jeżeli możesz uchylić rąbka tajemnicy, to byłbym bardzo wdzięczny.
Serdecznie dziękuję za pomoc
![[zlosnikz]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)