Witam.
Bylem u P. Karbowniczka. Temat sie wyjasnił troche. Z tego co widze to moja skrzynia musi ruszać z jedynki. Następuje to mało płynnie. Czyli zaraz po dodatniu gazdu skrzynia zrzuca na jedynke i czuś minimalne szarpnięcie. Sterownik modulatora został wymieniony (takie czerwonawe coś) bo stary był skrzywiosny i ciekł. Efekt jest taki ze mi przerzuca wiele plynniej pozostałe biegi. Z P. Krzysien się mocno zastanawialismy co jest. On powiedział ze normalnie na hamulcu na wolnych obrotach skrzynia trzyma fura na II zeby nie rwał za monco (w sumie logiczne) po minimalnym dodaniu gazu skrzynia zrzuca na I i jedznie. czuć minimalnie ten moment zrzucenia. Jak bylem wczoraj to przesunelismy moment wrzucenia jedynki tak ze jak delikatnie ruszam to rusza z 2. TEraz po przejechaniu po mieście czuje ze nie jest to dobrze. Delikatnie ruszając idzie z 2. Ale jak chce normalnie na swiatłach ruszyć to znowu przełącza na I tym razem przy większych obrotach co daje giga szarpnięcie

. Pan. Krzysio mowi ze jak przekręcimy w druga strone bardziej jak było (czyli tak jak było jak on ustawił na początku i były minimalne szarpnięcia czyli b. szybko zrzucał na I) to bedą się ślizgać biegi. Ja juz nic nie wiem. Sam zglupiałem. Olej nówka, filtr nówka jak to powinno być ustawione. Dodam iż zauwazylem ze jak jade na "ssaniu" tj z wyciągnietym lekko gazem za pomocą pokrętła to mi nie zrzuca biegów tylko jest cały czas na I i rusza płynnie po czym szybciutko też płynnie na 2 i luz. Tyle ze na tym ssaniu są więszke obroty i bardziej ciągnie. HELP co i jak to ustawić i jak powino być?
mw