MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr wrz 03, 2025 9:41 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

szczeniak pisze:
Radunio pisze:
Jest akcja to i reakcja się pojawia...

dokładnie tak dlatego raz jeszcze powtórzę - pusty i nadęty bufon waść jesteś, ot zwykły bufon i tyle.

:o KLON, KLON, ŁAPAC KLONA :evil: [smiech] [zlosnik]

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

nimnod pisze:
no to powiem Wam tyle, ze majac w tej chwili (wstrzeliłem sie miedzy kolenym rozdaniem kart i kolejnym liptonem) informacje w pierwszej ręki wiem ze nie ma możliwości, żeby ZAPOBIEC..
i tyle jesli chodzi o współprace.. zamontować lepsze alarmy, to jest to co moge zrobic najlepszego wg głosu z telefonu, a jak sie włamią lub będa już siedzieli w samochodzie to dzwonic na Policje - no to pozamiatane..
[szalone]

A powiem szczerze, że ja też staram się nie pomijac policji w takich sprawach. (np. zgłosić kradzież radia, choć i tak nic to nie da). Ale z drugiej strony także czegoś oczekuję, i kuźwa choćbym miał posiwecic tydzień czasu to po takim telefonie nie popusciłbym skur... (młodszemu posternkowemu ;-) ) Będzie baran za moje pieniadze w karty grał. Co za problem, proszi o nazwisko, stopień i przełożonego. Musi ci podac te dane. Wtedy rozsyłasz skargi gdzie tylko popadnie. Nie wierze że facetowi wtedy to by się nie odbiło na zdrowiu.

PS.
A tak swoja droga chciałbym przytoczyć pewna dzisiejsza sytuacje: Wszystcy nasi rodacy mawiaja jak to u NAS źle, jaka swołocz i kradzierze itp... PHILL pojechała 2 tyg. temu do Manchesteru, parę godzin temu właśnie ktoś próbował im się do domu włamać, co więcej z tego co wiem, to policja dziś już się do nich nie pofatyguje ;-) Więc rodacy, to tylko wy myslicie że u NAS tak źle. Głowy do góry [zlosnik]

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

W związku z wyjątkową bezczelnością funkcjonariusza, proponowałbym nie tyle dzwonić, ale pojechać osobiście na posterunek. Nawet gdy ktoś Ci odmówi i nie będzie chciał się wylegitymować, robią c zamieszanie, w końcu uzyskasz jego dane. ( jak to jest z numerami odzank u nas?? może sam wsytarczy...) Co więcej, jego zachowanie jest ewidentnym pogwałceniem fundamentalnych przepisów jego właśnie dotyczących czyli Ustawy o Policji z 1990 roku I teraz najświeższa konkluzja- po kolejnej nieudanej próbie skontaktuj się z redakcją któregoś z tabloidów. Koniecznie!!!! To może wydawać się śmieszne, ale jednak brukowce potrafią się do czegoś przydać. Ja bym tak zrobił na Twoim miejscu. To naprawdę korzystne, bo taki ślad w "prasie", po kradzieży ( mam nadzieję, że nie nastąpi! ) będzie Twoim asem w rękawie i da Ci kolejne możliwości.

Jeśli masz dyktafon, a jak nie masz- pożycz , nagrywaj wszystkie rozmowy z policją!!!! To szalenie istotny dowód przeciwko niekompetentnym bydlakom odpowiedzialnym, rzekomo, za nasze bezpieczeństwo. Takich ludzi należy ścigać i piętnować by w przyszłości przez ich głupotę i ignorancję komuś nie stała się krzywda!!!! Nawet jeśli w Twojej sprawie nic nie wskórasz, możesz wiele zdziałać dla innych! Pamiętaj o tym.

To prawda, że nie tylko u nas jest źle, ale....Ech, szkoda gadać, bo zeszlibyśmy za bardzo offtopic ;)

Pozdrawiam

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Jeśli wiesz mniej-więcej że to "swoi" a masz możliwość zainstalowania kamery to zrób to. Kiedy Ci buchną coś zawsze możesz im pokazać nagranie.
To by chyba zrobiło na nich wrażenie...
Nie jest to pewny sposób ale w tej sytuacji możesz ich albo nagrać albo połamać, ale z tym drugim uważaj byś ty nie wylądował na dołku za pobicie [oczko]

Ex W123 200D

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4

Strefa czasowa UTC+02:00