MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr wrz 03, 2025 9:41 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop

Witam. No to masz kaszanę. :( Dzięki Bogu mieszkam w spokojnej okolicy, ale i tak dla własnego bezpieczeństwa mam legitymację Polskiego Związku Łowieckiego i w szafie dwie jednostki broni.
I tak jak było w filmie "Sami swoi" granat odczepny w puszce po landrynkach. [oczko] . Jeżeli byś się z takim arsenałem pokazał raz w tygodniu na osiedlu - gwarantuję masz spokój od takich gnojków. [oczko] Współczuję. Oby wszystko dobrze się dla Twojego mesia skończyło. [cool]

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 4141125
Radunio pisze:
Nie pochwalam wsółpracy z psami

Przepraszam ale zupełnie nie rozumiem i wstydzę się trochę czytając takie wypowiedzi na forum... Dlaczego kolega nie pochwala współpracy z policją? czy to wojna jakaś a oni są naszymi wrogami??? Odnoszę wrażenie, że w tym kontekście słowo "współpraca" zostało użyte w negatywnym znaczeniu... a ja się pytam dlaczego??? To znaczy, że co? lepiej żeby ukradli auto niżby ktoś miał się "zhańbić" kontaktami z policją??? Ludzie! przecież właśnie dzięki współpracy obywateli z policją można ograniczyć przestępczość do minimum!! Ja bardzo chętnie rozmawiam ze swoim dzielnicowym i dzielę się swoimi spostrzeżeniami... (mnie też ukradli kiedyś samochód spod domu).
"Kolaboracja"??!?!?!!? czyli co? jak pójdę zgłosić na komisariacie, że kilku podejrzanych typów kręci się koło czyjegoś domu to jestem kolaborant? ludzie...! a potem się dziwimy, że policja nieskuteczna... ale jak nie daj Bóg stanie się komuś z nas krzywda to walimy na policję jak w dym... i wtedy wymagamy i narzekamy!

Pozdrawiam,

Student

PS. przepraszam, uniosłem się trochę ale jak słyszę, że współpraca z policją to "kolaboracja" to mnie diabli biorą!

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

mobi pisze:
I tak jak było w filmie "Sami swoi" granat odczepny w puszce po landrynkach.

"Sąd, sądem, ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie" :)

-307D 2,4D '87
-Vito 2,2 CDI '03
-210 2,2 CDI '00
-190 200D '88
-190 200D '86
-126 300 SDL '84 USA
-124 E300TD '94
-124 250TD '86
-190 2,0E '86
-123 300D '81

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Std pisze:
współpraca z policją to "kolaboracja"

Słownik wyrazów obcych się kłania...Wiesz co to synonim? To taka piękna instytucja pozwalająca wypowiadać się na dany temat bez powtarzania w kółko tego samego słowa. Na tym polega cały urok literatury, umożliwia wzbogacienie słownictwa.
Co do współpracy z policją, coż, w miejscu gdzie się wychowałem panowało i nadal obowiązuje wiele zasad dotyczących tej sfery społecznego życia. Tłumaczyć tego chyba nie muszę... Każdy ma swoją opinię na temat organów ścigania, w moim przypadku jest ona oparta na konkretnych wydarzeniach, więc nie jest to ślepa mantra spod znaku CH. W....resztę znacie. Jak w cytacie, nie pochwalam, ale też nie zawsze potępiam czy zaprzeczam sensowi jej istnienia, ba, widocznie nie doczytałeś, ale również podpisywałem się pod pomysłem autorstwa kolegi
Ricco-HoldingPL

Ps. Nie tam żebym wcale nie solił powtórzeń, ale jeśli mogę, unikam ich jak diabeł święconej wody ;)

Offtopic za offtopic...

Ostatnio zmieniony wt lut 14, 2006 12:16 am przez Radunio, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Cała dyskusja na temat poprawności kolaboracji, czy jak to zwał, zdaje mi się mocno wydumana, oczywiście, że skorzystałbym z każdego dostępnego środka, żeby zapobiec kradzieży i zrobi tak każdy, jeśli tylko zdoła wyczuć sytuacje i zdąży z reakcją, ale panowie o czym Wy piszecie??
nie wiem jak jest tam gdzie mieszkacie, ale tutaj nie ma opcji zasadzki..nie moge przyjsc z ulicy powiedziec, ze ktos sie czai, ze mam jasne przesłanki (ulubione słowo prezydenta K.) itd, po prostu mnie wysmieja i odeśla do domu z textem, zebym sie zgłosił jak juz ukradną..
jeszcze chwila i zaczne wierzyc w słuszność sąsiedzkich patroli :)
dowiadywałem się nieoficjalnie, acz wiarygodnie, ze nie ma po prostu takiej możliwości - nie bez przyczyny Policja nazywa się organem ścigania,a nie zapobiegania..

pozdrawiam,
Nimnod

Tytuł: .
swój chłop

Ostatnio z wielu wątków emanuje rozdrażnienie i kłótnie [szalone] . Smutne to.Ale gdybym czuł się prześladowany przez takich typów, nie odpuściłbym [szalone] .Wet za wet, czy to z policją czy bez niej. Każdy z nas miał jakieś tam przeżycia i wie jak najlepiej sobie radzić. Jeden ma mocne znajmości, drugi woli podepszeć się policją. Ot taki fakt [zlosnikz] . Jeśli masz plecy zrób porządek, jeśli nie wspomóż się policją. Gdy byłem mniejszy chcieli ukraśc auto sąsiadowi, reszta zadzwoniłą po policję, CI po przyjeździe zatrzymali oprawców, po czym do sąsiadów, żeby im sami dali lepiej nauczkę, bo oni ich wsadzą na 24 i wypuszczą i skończyło się na benckach, tak więc 2 różne drogi często prowadzą do tego samego [zlosnikz] .

Sam trzaskałem złodziejom felg i to z uśmiechem na ustach :lol:

wersja taxi, ale nie na taxi:)
"Kość słonia"
--------------------------------
w123 240D 1979
ale już na częściach...

Tytuł:
nowy
Awatar użytkownika

Radunio pisze:
Std pisze:
współpraca z policją to "kolaboracja"

Słownik wyrazów obcych się kłania...Wiesz co to synonim? To taka piękna instytucja pozwalająca wypowiadać się na dany temat bez powtarzania w kółko tego samego słowa. Na tym polega cały urok literatury, umożliwia wzbogacienie słownictwa. Wiesz coś na ten temat? Twoje wzburzenie i wypowedź pozwala mi w to wątpić [zlosnik] Łowca trudnych słówek sie znalazł. Chcesz, to oświecę Cię jeszcze mocniej. Kiedyś, gdy pojawiłeś się na forum po raz pierwszy, zadałem ciche pytanie, czy aby wiesz co oznacza STD. Widać olałeś temat, na swoją niekorzyśc zresztą. A teraz pointa ( jak nie będziesz znał, pisz na PW, przetłumaczę ) STD to Sexual Transmited Disease Gratuluję doboru ksywki [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik] ..

Niekoniecznie – to także znaczy „Solar Terrestrial Dispatch”.
Równie popularne.
Powiem ci Radunio że mam już dość twojej pyszałkowatej i bufoniastej gęby.
Mam dość Twego wymądrzania i pouczania.
Myślę że nie tylko ja.
Może zamknij się i nie wtrącaj we wszystko swoich trzech groszy.
Do tego zazwyczaj w bezczelny sposób.

I od kiedy synonim to instytucja [hehe] - bałwan waść jesteś i bufon i tyle.

Ostatnio zmieniony pn lut 13, 2006 10:48 pm przez szczeniak, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Mar3ko pisze:
Ostatnio z wielu wątków emanuje rozdrażnienie i kłótnie

Jest akcja to i reakcja się pojawia...Mnie też to smuci, ale niektórych spraw nie potrafię lub nie chcę odpuscić.

szczeniak pisze:
Powiem ci Radunio że mam już dość twojej pyszałkowatej i bufoniastej gęby.
Mam dość Twego wymądrzania i pouczania.

To się przyzwyczaj albo jeszcze lepiej, zmień forum, klonie, bo ja się nigdzie nie wybieram [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]

szczeniak pisze:
Może zamknij się i nie wtrącaj we wszystko swoich trzech groszy.

Może powinienieś sam o tym pomyśleć, choć widzę, że to dla Ciebie nad wyraz trudna czynność, zanim dorzuciłes swoje miedziaki, do tego wątku.

szczeniak pisze:
I od kiedy synonim to instytucja

Synonimy kłaniają się po raz kolejny.

szczeniak pisze:
Myślę że nie tylko ja.

Myśłisz?? Ty ?? Chyba raczysz żartować [zlosnik] Zapewne piszesz o swoich poprzednich wcieleniach. Rozpączkowało się to tałataństwo nad wyraz. Ech, konczę ta zabawę, a Ty pisz dalej do siebie [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]

Bez odbioru

Ostatnio zmieniony pn lut 13, 2006 10:56 pm przez Radunio, łącznie zmieniany 2 razy.

Tytuł:
nowy
Awatar użytkownika

Radunio pisze:
Jest akcja to i reakcja się pojawia...

dokładnie tak dlatego raz jeszcze powtórzę - pusty i nadęty bufon waść jesteś, ot zwykły bufon i tyle.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Panowie, nie zamierzam wyręcząc moderatora, ale uprzejmie prosze o powsiągnięcie chęci uprawiania werbalnej masturbacji, bo tylko tak moge to nazwac, bo kto wie, moze przyczynicie sie do zamknięcia wątku, który jakoś tam jest dla mnie ważny....
a wracając do rzeczy, to przed sekunda zadzwoniłem na telefon zaufania i co? heheh, a to dowcip, zdazylem powiedziec "dobry wieczór" a tam głos - prosze zadzwonic za 10 minut.. i odłożył słuchawkę...no ładnie, dobrze zaczekam.. ale jesli dzwoniłbym z informacja ze za 10 minut ktos kogoś zastrzeli to co wtedy... wiem wiem, lipton lubi być pita gorąca [zlosnik]

RIP SAAB 9000 3.0V6 1994

hooz next?

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 4141125
Tak na marginesie to ksywka Student była zajęta więc skróciłem sobie do STD, ot co! - wyjaśniam, żeby było jasne na przyszłość.

Student

PS. w żadnym wypadku nie mam zamiaru zaogniać... wyjaśniam tylko.

Ostatnio zmieniony wt lut 14, 2006 8:10 am przez Student, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
weteran

(me: how) pisze:
Czujniki teraz są dwustrefowe. Można regulować czujność wewnątrz auta oraz poza nim i to do ponad 1 m.

Ja mam alarm, do którego można było dokupić różne rodzaje czujników, wstrząsowe, wytwarzające pole wewnątrz auta, oraz taki jak mam ja - wytwarzający pole wokół samochodu. Myślę, że pole które obejmuje swoim zasięgiem jest dużo większe od 1m (nadmienię, że taki sam alarm i detektor ojciec miał w SELu ;) ). Tyle, że nie można przesadzać, bo przy takim ustawieniu wzbudza go mocny deszcz :-? . Odległość jednego metra myślę jest właśnie optymalną wielkością.

nimnod pisze:
nie bez przyczyny Policja nazywa się organem ścigania,a nie zapobiegania..

Hmm, to może do oddziałów prewencji z tym? [hehe]

nimnod pisze:
wiem wiem, lipton lubi być pita gorąca [zlosnik]

rządzisz [zlosnikok]

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

A propos Twoich obaw dot. braku zainteresowania sprawą ze strony Policji. Zabrałem się za lekturę Ustawy o Policji z 1990 r, i już na wstępie wyposaża Cie ona w argument: art 1( fragment ! )Do podstawowych zadań Policji należą:
1) ochrona życia i zdrowia ludzi oraz mienia przed bezprawnymi zamachami naruszającymi te dobra,
Czyli nie tylko działanie post factum ale i zapobieganie.
3) inicjowanie i organizowanie działań mających na celu zapobieganie popełnianiu przestępstw
To jak nic pasuje do Twojej sytuacji.

Możesz się na to powołać, choć wiem, że prawo prawem, a....

nimnod pisze:
zdazylem powiedziec "dobry wieczór" a tam głos - prosze zadzwonic za 10 minut.. i odłożył słuchawkę...

To naprawdę brzmi jak groteskowy żart [szalone] A gdyby, tak jak zresztą, napisałeś ktoś potrzebował pomocy? Nie pierwszy raz spotykam się z podobnym traktowaniem ze strony policji, ale za każdym przeraża mnie to tak samo...Może Twój głos był nad wyraz spokojny? Młodszy posterunkowy wywnioskował, że "się nie pali" i wrócił do swoich "obowiązków", czym kolwiek one są...

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

no to powiem Wam tyle, ze majac w tej chwili (wstrzeliłem sie miedzy kolenym rozdaniem kart i kolejnym liptonem) informacje w pierwszej ręki wiem ze nie ma możliwości, żeby ZAPOBIEC..
i tyle jesli chodzi o współprace.. zamontować lepsze alarmy, to jest to co moge zrobic najlepszego wg głosu z telefonu, a jak sie włamią lub będa już siedzieli w samochodzie to dzwonic na Policje - no to pozamiatane..
[szalone]

RIP SAAB 9000 3.0V6 1994

hooz next?

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Same alarmy dużo nie dadza. Nawet w centrum miasta, gdy takowy wyje, ludzie i tak to ignorują bo albo myślą, zę to roztargniony właściciel go wyzwolił, albo boja sie o włąsna skóre i automatycznie odwarcają wzrok..A co dopiero w dzielnicy, hmm, niezbyt spokojnej, jak widzę.. Co powiesz na zabieranie na noc akumulatora? O ile zamki nnie zostaną odryglowane( nie wiem jakie masz rozwiązanie ) będzie miało to dwa korzystne aspekty:
1) samochów bez baterii jest unieruchomiony na amen
2) od razu będzie widać potencjalnego złodzieja- bo kto nosi akumulator pod pachą i to akurat w pobliżu Twojego auta? ;)

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00