MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz wrz 07, 2025 9:54 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
weteran

Croolick pisze:
Żona w piątym miesiącu.. :lol: :lol: :lol:
[brawo] To pogratulować.
Tylko nie wiem, czemu piwo w tej sytuacji dopuszczasz :lol: . Chyba, że żona Ci je tylko chowa podstępnie, bez, za przeproszeniem, konsumpcji [zlosnik] .

Croolick pisze:
Krótki ale ruchliwy [oczko]
Tjaaa, jasneeeee... Tylko widzę, przebieg taki jakiś ma mały [hehe] ;)

Croolick pisze:
A Dąbrowa Górnicza to jest jak świnka morska. Ani świnka ani morska.
[zlosnikeh]
Nooo, ale kiedyś dębów było, że hoho, a i kopalnia prężnie działała - dobry węgiel, płytko (jest/była? nawet wychodnia :o ) i o miąższości imponującej (pokład 510)
A teraz, to tak jak z u Was z Krakiem - wieść niesie, że też go już nie ma :P .
Za to do Krakowa rzut beretem [ok]

P.S. I nie czaruj, tylko się za tą szybkę bierz :lol:

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

wojz pisze:
Croolick pisze:
P.S. I nie czaruj, tylko się za tą szybkę bierz :lol:

No i nowa -stara szybka na miejscu.* [zlosnikz] 8)
Zrobiłem własnymi ręcami w circa 2h. Kolega cygan trochę mnie wypuścił bo myślałem, że tu takie rach -ciach ale w sumie nie było źle. Czas kiepski bo niestety w sztucznym garażowym świetle co bardzo utrudniało robotę i miast myśleć (lenistwo i głupota) pół godziny kombinowałem z kolegą Żywcem czy by się nie dało wsadzić szybki bez wyciągania uszczelki z jej łoża. Mniej wiecej tyle czasu potrzebowałem by pokleić, że cudu niestety nie będzie. A potem to jusz jakoś poszło.

W każdym bądź razie bardzo dziękuję za pomocne wskazówki :P i pozdrawiam tych, którzy trzymali kciuki [oczko]
Tradycyjnie pozdrawiam również resztę, którym sprawa kompletnie wisiała [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]

*Roboty jest sporo, boczek leci w pięć minut, potem szyba na dół, wyciągnąć uszczelkę bocznej szyby w górnym tylnym jej rogu (przy szczycie trójkąta) i tam odkręcić krzyżakiem "chrom" czyli aluminiowy słupek dzielący szyby. Potem dolne mocowanie tegoż słupka śruba 10) i manewrując wyciagnąć do góry. Jest trochę zabawy bo trzyma wszystko uszczelka a dojścia brak więc najlepiej odkręcić także prawą prowadnicę szyby a uszczelkę tymczasowo weg na zewnatrz. W międzyczasie odkurzacz i wytargać trójkatną uszczelkę z jej leża. Umyć i oczyścić a potem nawlec na szybkę. Tak przygotowany zestaw wsuwać na miejsce uważająć aby jak najpóźniej wskoczyła nam uszczelka na górnym ramieniu trójkata bo potem całość cholernie ciężko dopchnąć do końca. Tu baaaardzo przydała by się jakąś taka przyssawka do szyby bo na takiej małej powierzchni nie ma jak chwycić i łapy sie ślizgają. Mnie wydatnie zamiast przyssawki pomogłały panienki :oops: bo nabluzgałem się straszliwie. W całości prac bruździ jeszcze podnośnik elektryczny, który zabiera miejsce więc dla komfortu warto go wypatroszyć (raptem 3 śrubunki 10) z wnętrza drzwi. W ten sposób znacznie usprawniamy naszą ginekologiczną robotę.
Potem wykonując złożone procesy myślowe w/w czynności wykonać w odwrotnej kolejności :lol: . Jeżeli wstawiona szybka różni się od tej przed chwilą wymienianej to znaczy, że operacja została zwieńczona sukcesem.[brawo]
Reasumując jak mają włazić do auta to jusz lepiej niech rozwalaja boczną szybę miast trójkąta :lol: . Roboty zdecydowanie mniej.

Żonę mam w domu, kochankę w garażu.
----------------------------------------------------

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

No to w tym Krakowie to cos nie tak musi byc...rok temu, okolo, mojemu bratu w firmowej Corolli (warśawskie blachy) tez wybili szybe, w bialy dzien na ruchliwej ulicy (adresu nie pamietam, ale w okolicy nie ma strzezonych parkingow), tyle tylko ze "gentlemeni" postanowili sie dostac do bagaznika i niewielemyslac wybili tylna szybe w kombi :evil: , a ukradli walizke z ubraniami i plyn do spryskiwaczy :o ...Najlepsze bylo to ze dzialo sie to wszystko w srode a wszystkie serwisy szybowe stwierdzily ze maja na stanie tylko boczne szyby bo tylko te tluka, a tylna to na za tydzien [szalone] ...no i tydzien z folia sie jezdzilo (auto ciagle wilgotne i zimno w nim)...a po tygodniu zawiezlismy auto na ASO AMX w Rzgowie pod Lodzia (bo ci szybe tez musieli zamowic). Zabawa skonczyla sie tak ze musialem zaplacic VAT od 1600 zl, a ASO nawet nie odkurzylo dywanikow z tylu i zakamarkow tylnej kanapy (po wierzchu polecieli)...I nie miej tu AC!!!

Kiedyś:
Matiz z kratką - Twardy Zawodnik; MB W124 230TE Aut. - Baleron Forever; Ford Focus II 5d - Fantastic Sam Plastik

Dziś:
Ford Focus kombi III - cholerne 6 biegów!

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4

Strefa czasowa UTC+02:00