MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 27, 2025 1:36 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
swój chłop

To moj pierwszy post tutaj wiec chcialem powitac wszystkich. Nie mialem pojecia , ze taka stronka istnieje! Rzadko z netu korzystam, ale teraz bede tu chyba czestym gosciem ;) Kawal dobrej roboty.
Nie pojawil bym sie tu gdyby nie wypadek. Doslownie.

Czy ktos moze mi pomoc ?

Wjechal mi chlop w moje cudo.
Prawe blachy i chromy do wymiany az do tylnego kola.
Mam juz dzwi i wszystkie listwy.

Chcialem sie dowiedziec czy do W123 CE z 1979 roku bedzie pasowac przedni blotnik ze zwykłej beczki?

ps Czy wiecie gdzie w necie mozna kupic lusterko do takiej cupy ??

ps2 czy ktos ma moze zalatwic skore do tegoz autka?

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Witaj na forum:)

TESTOR pisze:
czy ktos ma moze zalatwic skore do tegoz autka?

Proponuję abyś wpisał w swój profil miasto/ miejscowość w jakim/ jakiej mieszkasz. To ułatwi wszelką pomoc. Prosty przykład- namiary na kogoś "od skóry" z Helu raczej nie będą dla Ciebie interesujące jesłi jesteś np. z Krakowa...Jeśli liczysz na pomoc, zrób to jak najszybciej :)

"Zabawny" przypadek, moje 123 w wyniku dziwnych, porannych wydarzeń, ma pokiereszowany prawy błotnik...I nie tylko :(

TESTOR pisze:
Czy wiecie gdzie w necie mozna kupic lusterko do takiej cupy ??

Może tu coś znajdziesz:
http://www.bhmd.pl
http://www.czesci.ambit.pl/
Tu ponownie namiary bardzo by pomogły...

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony pn gru 19, 2005 6:16 pm przez Radunio, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Czolem

Blotnik jest taki sam, lusterko tez - przewija sie ich sporo na allegro (lusterek).

Ze skora mozesz miec problem.

Pozdrawiam

Tytuł:
swój chłop

No coz.

Dzieki za info

Odrestaurowywwane bylo to W123 CE w 1997 (z paskudnej bialej poczwary ze spoilerami vel wiejski tuning i naklejek do pieknej czerwonej beczki - zal tylko ze 300D) i nie było wtedy szans na lustro od coupe. Tak zostalo do dzis.

Lustro nie jest takie samo bo posiadam wlasnie od zwyklej Beczki i zawiewa jak nie wiem.

Przy okazji wypadku pomyslalem, ze mozna troche ja podreperowac, aczkolwiek auto chodzi jak pszczolka tylko drobne mankameny do zrobienia. Jak cos sie dzieje z podgrzwaniem szyby i nie wiem co, nie otwiera sie szyber, i poprzecierana tapicerka, a takze od slonca porozrywana tylna kanapa w 2 miejscach. Nie wie ktos gdzie w okolicach Czestochowy za przyzwoite pieniadze mozna to zrobic ?

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

jest dobry tapicer w Czestochowie-robi nawet Sprintery i Vito nowe sztuki dla serwisu MB w Poczesnej...tak ze nie ma mowy ze robi lipe.Ma warsztat jak sie jedzie na Grabowke -ulica naprzeciwko stacji Orlen-....musiał bym poszukac wizytowki bo zapomniałem jaka to ulica...

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
swój chłop

Prawdopodobnie chodzi ci o Odrodzenia ?

Mniej wiecej moje okolice. Tak mi cos switalo, ze wlasnie tam gosc szyje tapicerki i nie tylko chyba. Dzieki

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

TESTOR pisze:
ze zwykłej beczki

a ja proponuje, żebyś przestał z uporem maniaka posługiwać się powyższym terminem, gdyż jedna beczka od drugiej nie jest bardziej niezwykła, we wszystkich wersjach nadwoziowych te samochody sa niezwykłe, dlatego jeszcze jezdzą - ba - mają się calkiem nieźle i dlatego o nich sie (m.in.) rozmawia.

ale rozumiem, że dla Ciebie coupe jest zjawiskiem porownywalnym z kometą [oczko]
pozdrawiam i zycze miłego powożenia oraz uzytkowania forum,
Nimnod

Tytuł:
swój chłop

Off topic

Sorry jesli cie to obraza. Czytaj Mercedes Benz W123 E.

Zwykla = sedan, a nie zwykla w sensie taka jak inne pojazdy np Daewoo czy Fiat. Coupe to nie kometa, ale prawie (zwlaszcza, ze widzialem 2 sztuki z motorem 4,2 V8 z S-klasse - budzi respekt). :lol: 8) [zlosnikz] W kazdym badz razie jeden z najpiekniejszych Mercedesow w moim odczuciu. (nawet nie smiem porownywac z nowymi C-klasse, ktore wygladaja jak golarki Philipsa - błee)

Jesli wiec czujesz sie urazony to przepraszam.

Nawet jesli patrzec na ilosc egzemplazy to tak jak z numizmatami - sa sztuki gdzie monet jest 10 i sa duzo wiecej warte, a sa takie gdzie jest ich miliony i sa bezwartosciowe dla kolekcjonera.
Co nie podwaza faktu, ze kazda 123 jest autem niestarzejacym sie wizualnie i ciagle cieszacym popularnoscia i jeszcze dlugo tak bedzie. Dla mnie bomba - nie wazne czy Coupe, sedan, kombi.
Rzekłem HOWGH

Tytuł:
swój chłop

Ja tylko powiem,że bardzo mi się podoba wywód kolegi na temat coupetek:)...a już uwaga o golarce...bardzo:)...pozdrawiam.i błotnik od zwykłej beczki przedni na 100% pasuje bo wiem to po robieniu poprzedniej coupety....

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Tylny błotnik też masz do wymiany???????? NAPISZ ILE ZAPŁACIŁEŚ!!!

ja też potwierdzam przednie błotniki są takie same

Tytuł:
swój chłop

Jeszcze nie placilem. Ale mysle ze w 1600zl sie zmieszcze. Za sama naprawe (tzn blotnik wymiana - kupilem nowke, drazki kierownicze szt.2 , drazek kata skrecania, drzwi uzywki z allegro w super stanie - cudem i fartem wielkim dostalem, blotnik tylny do klepania + dojdzie praca blacharza, farba, praca lakiernika, ustawianie zbieznosci)

Ale przy okazji wypadku zrobi chyba wszystkie braki w autku. I stad pytania:

1. gdzie dostac tapicerke do CE, najlepiej skore z jakiego innego wymontowana ? Bo mam welur w srednim stanie. Ewentualnie gdzie mozna na slasku wyprac, wypiescic tapicerke (tzn boczki poprzecierane od wsiadania i tylne oparcie spekane od sloncai naprawic blokady przednich foteli w cupie ?

2. gdzie kupic oryginalne lusterko do cupy, prawe ?

Notka
Jesli ktos szuka czesci do oldtimerow, youngtimerow szukajcie tutaj
www.rabit.pl

DODANE 29.12.2005

Autko juz na chodzie jesli cie interesuje jak wyszlo z naprawa to pisze:

2x drazki kierownicze + drazek kata skrecania (tak mi mechanik powiedzial) + blotnik prawy przod + dzwi prawe (coupe) + kawalek blachy przed tylnym kolem + listwy + farba (masserati 3000 GT red - najbardziej czerwony z odcieni czerwieni jaki powstal = duzo kosztuje) + ustawianie zbieznosci + drobne pierdoly ktore mnie denerwowaly od jakiegosc czasu (spalone glosniki z tylu, niedzialajacy szyber i podgrzewanie szyby tylnej, niedzialajacy centralny w dzwiach pasazera + wymiana bateri w pilotach, rozwalona popielniczka w tylnej kanapie, rozwalone mocowanie kieszeni w dzwiach kierowcy, listwa przy szybie w dzwiach kierowcy) + praca mechanika i lakiernika + woskowanie, myjnia i sprzatanie + przeglad = ok 2400zl

Duzo, ale warto. Autko jest tip top. Zostala jeszcze tapicerka do zrobienia (stara spekana od slonca materialowka), a takze lusterko w dzwiach pasazera bo od sedana jest i zawiewa i bedzie jak super.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00