MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw cze 26, 2025 11:11 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

MERCEDES 4 EVER pisze:
ale mieszasz.... .....Jak swiatło jest niebieskie i masz spryskiwacz to jest xenon [cool]

Hmm myslalem ze ksenon to "wielka czarna zarowa" :), po sprawdzeniu vinu wyskoczylo ksenon-cos tam ,to cos tam jest odpowiedzialne za wycieraczki i swiatla chyba (podobno) , myslalem ze to jest nazwa calosci, nie bylo nigdzie wyszczegolnione po sprawdzeniu vinu osobno ksenon chyba ze to jednosc w mercach.. spryskiwacze ma i swieci na niebiesko, to juz nie wiem czy sa e ksenony czy nie:>. A tak swoja droga prosto sie wymienia antene radiowa ta ca jest na dachu ?? jest trohe uszczerbiona i hmm sryskiwacz swiatel jeden dziala jak mu sie chce, wysowa sie zawsze ale tylko raz zdarzylo mu sie "spryskac" swiatlo... o to moe byc ??

Pozdrowionka

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Apropo automatu.... miesiac temu przy wskazaniu licznika 230tkm sie rozsypal, przykra sprawa (beczka jeszcze nie stanela na drodze hehe) planeta poszla :/, juz po naprawie hmm o ile wymiana prawie calej skrzyni mozna nazwac naprawa :p. Zobaczymy ile teraz zrobi km ...

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

ile kosztowała naprawa? znaczy sie wymieniana skrzynka na drugą czy wymiana bebechow?

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

4.000 , wymiana bebechow z innej skrzyni + pare nowych teili i to co potrzebne czyli uzczelniacze itd....

nowy

MERCEDES 4 EVER pisze:
che che nie ma sie co smiac ale to podobno prawda.... no ale nic albo zadzwonie do tego pana z automat.pl lub jutro zapytam takiego magika w Czestochowie -to mi powie-ja słyszałem ze ASO nie przewiduje wymiany..... nie wiem i nie mowie nic moze jutro bede wiedział- w kazdym razie skrzynia ma normalna miske olejowa-wiec chyba jaks wymianajest przewidziana...

Jestem po przejściach z wymianą oleju w skrzyni automatycznej. Pół roku temu pojechalem do ASO chcąc wymienic olej w skrzyni ale powiedziano mi ze jest bez obsługowa i sie nie wymiania (nawet pod groźba utraty gwarancji), po pół roku skrzynia zaczela sie slizgac i na pytania jak i za ile naprawiac padaly sumy do 5000 zl. Okazalo sie ze ASO przyjelo politykę radzenia o nie wymienianiu oleju co grozi późniejszą wymianą ...ale skrzyni. Na moją awanture odpowiedzieli ze juz olej wymieniają .Dzialo sie to w W202 , teraz jezdze 210 i napewno bede wymienial (wymiana co ok 80 tys)

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3

Strefa czasowa UTC+02:00