MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 3:00 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: STRATOPOLONEZ
postmajtek

http://www.streetracing.pl/forum/viewtopic.php?t=25694

LIST OTWARTY

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Dobra inicjatywa. [ok]

tu jest info o postępach prac:

http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=6077 ... =12&m=flat

[cool] - S1

ps/ stron tam jest 13-ście (kolejność jest odwrotna od najstarszego postu do najnowszego - ostatnie info z dzisiaj:

http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=6077 ... &start=240

Ostatnio zmieniony sob wrz 10, 2005 11:20 am przez Samsung1, łącznie zmieniany 2 razy.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

sorki ze tak sie zapytam ....bo przesledzilem watek na forum fiat&furious... i bardzo ladnie iduzo o tym pisza ale jakos nigdzie fotek nie widze ... a jak nie widze to nie wierze a tym bardziej nie wysle zadnej kasy :/ macie jakis link do fotorelacji o tych prac ????

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

kruszyn pisze:
sorki ze tak sie zapytam ....bo przesledzilem watek na forum fiat&furious... i bardzo ladnie iduzo o tym pisza ale jakos nigdzie fotek nie widze ... a jak nie widze to nie wierze a tym bardziej nie wysle zadnej kasy :/ macie jakis link do fotorelacji o tych prac ????

A to szkoda że nie wierzysz - bo to szczera prawda. Ale jak zawsze w Polsce jak znajdą się jacyś wspaniali ludzie którzy chcą coś bezinteresownie ratować - to zaraz znajdą się tacy co szukają dziury w całym. :evil:

Obrazek

S1

ps/ myślę ze bez Twojej kasy sie obejdzie (jeszcze by się popsuł) :( :evil:

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Samsung1 pisze:
kruszyn pisze:

A to szkoda że nie wierzysz - bo to szczera prawda. Ale jak zawsze w Polsce jak znajdą się jacyś wspaniali ludzie którzy chcą coś bezinteresownie ratować - to zaraz znajdą się tacy co szukają dziury w całym. :evil:
(...)
ps/ myślę ze bez Twojej kasy sie obejdzie (jeszcze by się popsuł) :( :evil:

Mi również się wydaje, że każdy wpłacający kasę chętnie obserwował by postępy w pracy.
ps/ wstałeś lewą nogą ??

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Samsung1 pisze:
A to szkoda że nie wierzysz - bo to szczera prawda. Ale jak zawsze w Polsce jak znajdą się jacyś wspaniali ludzie którzy chcą coś bezinteresownie ratować - to zaraz znajdą się tacy co szukają dziury w całym.

We wstawionym przez Ciebie screenie, podpis pod zdjeciem glosi, ze silnik pochodzi z Lancii Stratos. Apelujacy o pomoc czlowiek mowil zas, ze wymagajacy remontu silnik w poldku jest od Ferrari Dino. Jak to w koncu jest?

P.S. tez uwazam, ze ludzie wplacajacy pieniadze powinni miec mozliwosc ogladania postepu prac.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

michau pisze:
We wstawionym przez Ciebie screenie, .

Bądź łaskaw wysilić się i przeczytaj do końca co tam jest napisane w podtytule "Szczyta optymizmu".

Ale widzę że najłatwiej narzekać i czepiać się. Mnie szkoda tych chłopaków co się szarpią z odbudową tego poloneza - bo jak widzę nie ma dla kogo. :evil:

A to, że dziennikarzy mamy, jakich mamy to nie moja wina. Ale gdybyś przeczytał jeszcze wcześniejszy, link w całości - to trafiłbyś do linko strony o stratopolonezie i muzeum techniki - i nie zadawałbyś tych pytań - tylko by sie czepiać - ( wiedziałbyś po prostu ), że silnik w tym polonezie jest od Ferrari Dino. http://www.stratopolonez.republika.pl/informacje.html

Ale to jest Polska właśnie - ktoś ma bezinteresowną inicjatywę - a tu masz - cała zgraja "czepiaczy". :evil:

Grtuluję :evil: - S1

Ostatnio zmieniony sob wrz 10, 2005 12:16 pm przez Samsung1, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

michau pisze:
uwazam, ze ludzie wplacajacy pieniadze powinni miec mozliwosc ogladania postepu prac.

http://www.stratopolonez.republika.pl/index2.html

przeczytaj łaskawie do końca ;) - albo dla ułatwienia - ostatnią linijkę na tej stronie :evil:

Cytuj:
Jak to w koncu jest?

http://www.stratopolonez.republika.pl/historia2.html

( linia 12 do 14 od góry )

S1

ps/ Jak czytam takie wypowiedzi - to czasem mi po prostu wstyd że jestem Polakiem (byle się czepiać - oto Polska właśnie). :evil:

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Chyba jednak wstales lewa noga!! ja nie szukam dziury w calym tylko chce zobaczyc z ciekawosci co to jest a raczej co to ma byc !!! Zyjemy w takim a nie innym kraju ze sprawdzenie na co ma sie wyslac kase jest raczej oznaka myslenia a nie szukania dziury w calym ....naiwnych nie sieja i nie wysylam kasy kazdemu kto zawola ,,pomoz bo ....,, takich akcji jest sporo i wiekszosc z nich to niestety naciaganie naiwnych ...... taki juz jestem i wole sprawdzic....

i taka prosba zmien troszke sposob rekacji bo jest malo adekwatna do sytuacji :/ i tylko powoduje zlosc u mnie jak i u innych osob ktore chca sie czegos tylko dowiedziec a nie wytykac i od razu weszyc podstep................... ;) ( bez urazy ;) nie chce rozpetac wojny i calkowicie zmienic temat watku ) i dziekuje za linka :D ( o to mi chodzilo)

Ps... tekst o kasie byl zalosny ....i zastanawiam sie jaka to fortune Ty wyslales chlopakom.... ???? jezeli wogole jakas ...

Cytuj:
ps/ Jak czytam takie wypowiedzi - to czasem mi po prostu wstyd że jestem Polakiem (byle się czepiać - oto Polska właśnie).

.........poprzegladaj archiwum i popatrz w ilu przypadkach Ty jestes taka osoba ..... ech ...

pozdrawiam

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

kruszyn pisze:
chce zobaczyc z ciekawosci co to jest a raczej co to ma byc !!!

A więc zobacz [ok]

http://www.fsoautoklub.pl/index.php?act ... D=stratos3

http://www.fsoautoklub.pl/index.php?act ... cID=pub_22

http://www.fsoautoklub.pl/index.php?act ... cID=pub_23

Cytuj:
..i zastanawiam sie jaka to fortune Ty wyslales chlopakom.... ???? jezeli wogole jakas ...

O to możesz być spokojny.

kruszyn pisze:
..... ;) ( bez urazy ;)

[ok] nawzajem ;) :)

[cool] - S1

Ps/ MacKuz :) – mam taką nieśmiałą sugestię ;) – może MB /8 CP – przekaże jakąś symboliczną kwotę na ten szczytny cel, – aby pokazać, że jest to Polski Klub, który naprawdę „… jest stowarzyszeniem wielbicieli (starych) samochodów…” – i że niekoniecznie należy Go łączyć z niektórymi wypowiedziami (podejrzeniami) - na tym forum, (które przecież czyta wiele osób z Polski). :)

Tytuł:
wiarus senior

Numer GG: 12453483
I Ty Samsung masz pochwałę? :o :o :o
Zachowujesz się jakbyś miał ze 4 ostrzeżenia,a przynajmniej na nie zasługujesz.
Kto inny za taki styl wypowiedzi dawno by je już dostał. [no]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

ja chetnie wysle skromne 10zł, zadna tragedia<br> moze klub wysupla skromna sume w ramach wsparcia i idei dla odbudowy cudu techniki? nie chodzi o znaczne pieniadze, chodzi o gest ludzi dobrej woli.<br>
faktem te jest by miec kontrole, by wiedziec, by te pieniadze nie poszly na marne, a byly spozytkowane z przeznaczeniem

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Myślę, że pytania o postęp prac itp. są jak najbardziej uzasadnione.

kruszyn pisze:
Zyjemy w takim a nie innym kraju ze sprawdzenie na co ma sie wyslac kase jest raczej oznaka myslenia a nie szukania dziury w calym ...

[ok]

tymbardziej że inicjatywy związane z instytucjami państwowymi itd. często dziwnie się "rozpływają", a po jakimś czasie okazuje się że kasa gdzieś wyparowała lub poszła na inny cel (patrz-np. budowa autostrad).

Samsung- czy nigdy nie spotkałes się z żadnymi oszustami?! Chyba jednak mogło Ci się to przydażyć, więc nie dziw się że ludzie chcą wiedzieć że ich pieniądze nie pójdą na marne i stworzą coś pożytecznego i na pewno MAJĄ DO TEGO PRAWO!

W124 E250TD '94
808 (w krainie wiecznych ciężarówek) -> 813 '82
Sprinter 312 MAX '95
Suzuki Samuraj

Tytuł:
wiarus senior

jak by ktoś się intereoswał historią polskiej motoryzcji, to by doskonale wiedział że wystarczyło przyjść na Żelazną w Wa-wie do Muzeum Techniki i pooglądać sobie fabrycznei nowe polskie wyroby, Stratopolonez nie jest wystawiony do oglądania, ale wystarczy rozmowa z przewodnikiem i wszystko jasne...

Samochód został odrestaurowany jako praca dyplomowa przez 2 osoby, jednak koszta remontu silnika sa zaporowe.

Co do wpłaty łącznej, jako klub (tzw "ściepa" ) jest to chyba leprze rozwiązanie niż indywidualne wpłaty.

Co do podejrzeń użytkowiników tego forum o rozpłynięcie się kasy, spokojnei osobiście znam b.dużo osób z FSOAK ( kiedyś też miałem PN) , kiedyś sam się zajmowałem odnawianiem naszych wyrobów przemysłu motoryzacyjnego... więc niejako twierdzicie, że ja róznież mam ( miałem) niejasne intencje i mogłem czerpać jaką kase z tego... sory ale było/ jest zupełnei inaczej... i sami dokupuwaliśmy brakujące części, środki pielęgnacyjne...

więc troche wyluzujcie... nie ufasz, masz podejrzenia ... poprostu nei płac, nikt Cię nei zmusi.

Tytuł:
kombatant

"Dwu kolesi" co robiło Stratopoloneza na dyplom w technikum poszło potem na studia na Simrze. Tam też ich poznałem, należeli do jednej z fajniejszych grup jakie przyszło mi uczyć. Mają szaleństwo w oczach i kawał pracy za sobą. Nazwiska własciciela konta nie kojarze, ale dowiem się od rzeczonych kolesi. Często można ich spotkać oprowadzających wycieczki właśnie po muzeum Norblina.
A co do zaufania... Doświadczenie uczy, że niezależnie od szczytności idei, zapału i wiary krzewicieli, często znajdzie się ktoś kto spije smietankę korzystając z faktu, że zapalency nie mają czasu na gierki, bo zajmują sie projektem...

PS. Lancia Stratos fabrycznie była wyposażona w silnik Ferrari Dino.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00