oprócz samego muzeum MB gorąco polecam wizytę w MB classic center -w miejscowość Fellbach ok.10 km od muzeum -przwdziwa świątynia MB-jeżeli mówisz po niemiecku lub angielsku to nie ma problemu w muzeum dadzą Ci mapkę z opisem jak trafić-nie jest ciężko-a co do samego classic center to na dobre dopiero tam mnie głowa rozbolała -raz w tygodniu bodajże jest zwiedzanie całego obiektu w tym hali serwisowej że tak powiem-czyli miejsca-sacrum , gdzie te cacka przywracane są do świetności-ja widziałem tylko to miejsce przez szparę w drzwiach -hehe
jutro znajdę ulotki w domu to Ci dokładnie napiszę co i jak poza tym polecam muzeum techniki w Sinsheim -wspaniała sprawa -super kolekcja MB również i wszystkich innym maszym jakie ludzkość wymyśliła w tym oryginalnego Concorda i jego radzieckiego konkurenta -TU-144 -naprawdę warto choć ze Stuttgartu to kawałek-ale ok 5-6 godz super zabawy zapewnione:
http://www.museum-sinsheim.de/
raj dla wielbicieli militariów-jest dosłownie wszystko
co do samego muzeum to przed samą bramą fabryki jest przystanek,z którego wahadłowo odjeżdżają autobusy do muzeum-własnym autem ani na pieszo "eintritt verbotten"-nie wejdziesz-gdybyś miał jakieś pytanka to służe informacjami -byłem w tamtej okolicy miesiąc temu -pozz