runcajs pisze:
tylko ile takie zawieszenie H&R kosztuje. Co do poprzedanich wypowiedzi nie wiem ską wam sie wzieło jakies robie "rajdówki" z beczki i ściganie sie z usportowionymi sportingami

. moja beczka to juz dawno 60 nie przekroczyła. także panowie powstrzymajcie sie od stwarzania niepotrzebnych historyjek bo ja tu sie pytam o rade a nie dociki na temat robienia rajdóek z beczki. jak bede chciał sie pościgać to wróce to KJS i VW polo na którym w KJS jeżdziłem. Teraz interesuje mnie bardziej ładnych wygląd mojej coupe a nie ściganie sie nią!!. a niestety na oryginalnych spręzynach beczka wiadomo ze jak ma dobre zaiweszeni to prześwit miedzy kołem a błotnikiem jest taki ze całemu tam można wejść a że moja beczuszka porusza sie tylko i wyłącznie po prostych aswaltowcyh drogach nie potrzebuje prześwitu jak w terenówce??
A ma ktoś może zdjęcie zaraz po założeniu nowiutkich sprężyn i amortyzatorów?? chce prównać to co mam teraz i to co jest jak wyżej wspomniane spzrety sa jak z fabryki>
proszę Cię bardzo
tylko w tym przypadku opony są trochu za niskie powinny być 195/70/14 a na zdjęciu są 185/70/14 czyli jakieś 2cm za niskie,jednak najważniejsza sprawa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To wysokość gum pod sprężynami ja mam tzw trójki, przy nowych sprężynach zakłada się tzw jedynki . Różnica międzi nimi to jakieś 2 cm to bardzo dużo ponieważ teleskop cały czas pracuje w najwyższym wychyleniu , które nie daje optymalnego komfortu i wygląd jest słaby
Jeżeli chcesz zmiejszyć przestrzeń pomiędzy oponą a błotnikiem, to jest kilka wyjść :
Pierwsze - podnieść lekko tył np. wkłady gumowe na sprężyny lub wyższe podkładki
Drugie - trochu wyższe oponki
Trzecie - obciąć jak proponujesz
Czwarte - zostawić jak w orginale
Piąte - czekać aż usiądą a to jakieś 50.000
Pozdrawiam