MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw wrz 11, 2025 4:01 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

tja jasne [zlosnik]

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
wiarus senior

laudan pisze:
No to niech jeszcze wejdzie paypal i bedzie fajnie [zlosnik]

Co do cen, to te na niemieckim ebayu sa sporo wyzsze od allegrowych, prowizje tez.

Tak, PayPal jest potrzebny - ciągle Polskę traktują jak Trzeci Świat. PayPal bardzo ułatwiłby zagraniczne płatności.

Co do cen na eBay.de, to uważam, że nie da się powiedzieć "drożej-taniej". Przecież tam są setki czy tysiące kategorii sprzedawanych produktów i nie da się jednym słowem powiedzieć "drożej-taniej". Ja np. sporo kupuję starej śląskiej porcelany i ceny na eBayu są gdzieś 2-3 razy niższe, niż na Allegro. Także zależy "co i jak".

Pozdrawiam

Tytuł:
Klubowicz

PK2 pisze:
Co do cen na eBay.de, to uważam, że nie da się powiedzieć "drożej-taniej".

Chodzilo mi o koszty ebaya, a nie ceny towarow:) Ja tez tam buszuje, bo mozna ciekawe rzeczy taniej kupic.

Tytuł:
wiarus senior

laudan pisze:
PK2 pisze:
Co do cen na eBay.de, to uważam, że nie da się powiedzieć "drożej-taniej".

Chodzilo mi o koszty ebaya, a nie ceny towarow:) Ja tez tam buszuje, bo mozna ciekawe rzeczy taniej kupic.

OK, nie zrozumiałem Cię dobrze, jak widać. :-) To małe zdanko "prowizje też" mnie zmyliło.

Pozdrawiam!

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
and6412 pisze:
Niby fajne, i wogóle, sądze ze allegro w koncu zginie bo ebay ich załatwi, ale moje komentarze pojdą sie kochać :-?

Nie zdziwie się, jak polski Ebay śladem innych alternatyw Allegro zezwoli na transfer kart komentarzy z Allegro :) Napewno byłaby to spora zachęta do przeniesienia się na nowy serwis.
Swoją drogą nie wiem czy można liczyć na szybkie padnięcie Allegro, ponieważ rozrosło się to już do rozmiarów całkiem pokażnego imperium - obstawione w Polsce wszystkie ważniejsze portale, i prasowe kanały informacyjne. Obstawione kraje Europy Centralnej [Czechy, Węgry, Rosja i Ukraina]. Na domiar złego, za nasze pieniądze zarobione od momentu wyrwania Allegro Anglikom, przedsiębiorczy Holender mający w wiadomym serwisie nick z uid=4, WYKUPUJE kawałek po kawałku QXL UK, czyli koncern który był prawowitym właścicielem Allegro, a który zarządza siecią serwisów aukcyjnych, które w Europie trzymają się całkiem nieźle.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

TrickyKid pisze:
and6412 pisze:
Niby fajne, i wogóle, sądze ze allegro w koncu zginie bo ebay ich załatwi, ale moje komentarze pojdą sie kochać :-?

Nie zdziwie się, jak polski Ebay śladem innych alternatyw Allegro zezwoli na transfer kart komentarzy z Allegro :) Napewno byłaby to spora zachęta do przeniesienia się na nowy serwis.

Jak????
No chyba ze podpisaliby umowe z Allegro, ale sądzę ze tam nikt nie ma zamiaru sobie stryczka na głowę samemu zakładać ;-)

PS.
A nie sądzicie, że większość handlarzy z Allegro, którzy bedą sie na eBay przenosić bedzie pod koniec robić gigantyczne wały na Allegro???? Skoro bedą smieniac serwis to wisi im jakie tam mają komentarze, a z dochodzeniem praw przez kupujących nie wiem jak jest.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

and6412 pisze:
TrickyKid pisze:
and6412 pisze:

Jak????
No chyba ze podpisaliby umowe z Allegro, ale sądzę ze tam nikt nie ma zamiaru sobie stryczka na głowę samemu zakładać ;-)

Bardzo prosto, i całkowicie na dziko. Zgłaszasz w nowym serwisie aukcyjnym chęć przeniesienia komentarzy, podajesz im swój nick i adres mailowy jaki masz na Allegro, sprawdzają przez wyszukiwarkę Allegro czy mail należy do podanego loginu, później na podany przez Ciebie adres email wysyłają Ci kod który musisz im zwrócić, aby przypieczętować transfer punktów z Allegro. I na starcie masz taki sam dorobek w nowym serwisie, jak miałeś na Allegro. Tak zrobiły swego czasu Vatera.pl [już nie istnieje], Adico.pl [teraz a24.pl] i Polano.pl.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

faktycznie nie wpadlem na to ze mozna zidentyfikowac wlasciciela loginu przy pomocy maila ;-). Z tym ze sadze ze Allegro blyskawicznie zadzialaloby wstawiając np. obrazek z tekstem ktory trzeba wpisac, a ktorego automacik juz nie przejdzie (cos jak miala IDEA do wysyłania SMSów), do tej pory sie w to nie bawili, bo konkurencja ktora wymieniles nie byla dla nich konkurencja.

PS.
Ale to juz jest naprawde chamówa ;-), przeciez wtedy dostalbym maila od Allegro o treci "dzien dobry tu eBay.pl wpisz na stronie [link] kod który widnieje ponizej" [zlosnik]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

and6412 pisze:
faktycznie nie wpadlem na to ze mozna zidentyfikowac wlasciciela loginu przy pomocy maila ;-). Z tym ze sadze ze Allegro blyskawicznie zadzialaloby wstawiając np. obrazek z tekstem ktory trzeba wpisac, a ktorego automacik juz nie przejdzie (cos jak miala IDEA do wysyłania SMSów), do tej pory sie w to nie bawili, bo konkurencja ktora wymieniles nie byla dla nich konkurencja.

1. Byłoby to upierdliwe głównie dla "normalnych" użytkowników Allegro chcących odszukać jakiegoś użytkownika. Ebay nie musi wysyłać maila poprzez system Allegro. Wystarczy, że wrzucą do wyszukiwarki Allegro adres mailowy, wyszukiwarka wskaże do jakiego loginu należy, i jeśli się zgadza to co podał nowy user Ebay, to wyślą bezpośrednio maila na adres @, bez udziału systemu Allegro.
2. Wydaje mi się, że brak tego udogodnienia miałby śladowy wpływ na popularność Ebay.pl.
3. Nie uprzedzajmy faktów, wszystko przed nami :)

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Hmm... mamy wtorek a ebay'a jak nie bylo tak nie ma... jedynie pojawilo sie okno logowania.... [szalone]

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

ja nie rozumem-zadnej akcji reklamowej,zadnych banerow,na e bay.pl powinna byc jakas zajawka reklamy itp itd - atu totalna cisza-firma swiatowa a odwala kiche na całego! :evil: :evil: :evil:

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Dopiero jak serwis będzie działał to zaczną kampanię reklamową...

adi

W Polsce sprzedaje się tylko godność i wódka

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Adi a mozesz mi wyjasnic dlaczego? moim zdaniem bez sensu.....-jakies zajawki powinny byc jak np z Heyah-a przynajmniej z data i godzina startu to juz powinno byc!

MB 308 automatic

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Bo np jakby podali ze we wtorek o godzinie 12 startuje ebay a mieliby opoznienie bo np MySQL sie wysypal albo cos nei gra ze strona to by wiocha byla [oczko]

adi

W Polsce sprzedaje się tylko godność i wódka

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

MERCEDES 4 EVER pisze:
ja nie rozumem-zadnej akcji reklamowej,zadnych banerow,na e bay.pl powinna byc jakas zajawka reklamy itp itd - atu totalna cisza-firma swiatowa a odwala kiche na całego! :evil: :evil: :evil:

Znalazłem takie info:
,,Szefowie Allegro.pl i Aukcje24.pl mogą przez najbliższe kilka dni spać spokojnie. Amerykański serwis aukcyjny eBay uruchomi swoją polską wersję z opóźnieniem. Spółka zdecydowała się przesunąc datę uruchomienia eBay.pl po wieściach o śmierci papieża.''

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00