and6412 pisze:
adi pisze:
and6412 pisze:
W czym problem poprosić o VIN i wżucić w EPC. Jeśli to prawdo to EPC, powinno cikawą Daten kartę wypluć.
No raczej nie. Bo jeśli był "tjunowany" to napewno nie w fabryce więc VIN nic tu nie da
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
No właśnie to mnie ciekawi, skoro jeździl nim taki kasiasty gość, to zakładam, że wybrał W201 tylko dlatego, że poprostu podobał mu się ten model. Idąc dalej za tym, to kto miałby mu to lepiej stuningować niż autoryzowany tuner (np. BRABUS chyba robi na inywidualne zamówienia), a to już powinno się w DatenKarcie pokazać. Inaczej tego nie widzę, jeśli moja teoria się nie sprawdzi to prawdopodobnie jest to wszystko kłamstwem
No wydaje mi się, że nie do końca macie rację. Miałem okazję swego czasu u rodziny w .de podziwiać auto ich znajomego - W124 500TE 4MATIC. Było to fabryczne auto ze Stuttgartu robione na indywidualne zamówienie. Nie wiem jak się ma datenkarta do pozafabrycznych przeróbek mechanicznych, coś tam powinno się znaleźć. A z tego co wiem od lat 90 topowi niemieccy tunerzy [Brabus, Carlsson, AC Schnitzer, Alpina, Steinmetz, Oettinger - tych "nadwornych" jak AMG, M-technik pomijam bo to inna brocha] mają status producentów - auta które wypuszczają nie figurują w żadnych papierach jako Mercedesy, BMW, Audi.
Jeśli chodzi o tego W201 - ma paryskie numery rejestracyjne, więc nie wykluczone, że po prostu jeździł nim jakiś krewny arabskiej szychy
wysłany np na studia do Francji, lub na placówkę dyplomatyczną.
Moja mądra książka mówi, że dane podane dla tego baby pokrywają się z 2.5-16 evo1 - produkcja 500 sztuk z czego 30 na Francję.