MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn cze 16, 2025 2:26 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
swój chłop

Dokładnie chodzi o to że chcę kupić W124 i zależy mi żeby miał już szerokie listwy i "ten nowszy" przód czyli delikatniejszą atrapę i celownik na powierzchni lakierowanej maski.
Mam kilka niezłych 124 na oku, problem w tym że te "konkretniejsze" które są w niezłym stanie mają właśnie jeszcze tą starą atrapę.
Pytanie brzmi: jaki jest koszt i czy jest z dużo problemu z przeróbką przodu na nowszy, czy wiąże się to tylko z wymianą maski i atrapy, czy też trzeba wymienić reflektory i coś jeszcze...
Czy tez może reflektory zostają na miejscu a wymienia się jedynie maskę która przykrywa lekko światło przeciwmgłowe "od środka" :-?
A może ktoś wie o jakiejś zadbanej 124 tylko i wyłącznie w automacie, najlepiej dobrze wyposarzonej z okolic Wrocławia, Opola, Śląska....
PS. Sprzedałem własnie W126 i nie musze się spieszyć z kupnem ponieważ mam super szefa który pozwala mi używać samochód firmowy MB100 przez ten czas do kiedy kupię kolejnego Merca .... [zlosnikz] [zlosnikz]

Klubowicz

Oprocz maski i szerokich list bylo jeszcze troche drobniejszych zmian.

Tytuł:
swój chłop

Tak wiem , jednak najbardziej rzucają się w oczy atrapa i szerokie listwy... Z listwami wiem o co chodzi , jednak z atrapą nie do końca stąd ten wątek... [zlosnikz]
Czekam na kolejne odpowiedzi...

Tytuł:
Klubowicz

Skorzystaj z opcji szukam, bo bylo to juz kiedys walkowane. Z tego co pamietam to sa inne lampy.

Tytuł:
wiarus senior

mogą zostać stare lampy(90% przeróbek kończy sie na wymianie maski i ewntualnie tylniej klapy a lampy pozostaja stare)wprawione oko odrazu to zauwarzy ale na twoim miejscu bym się zastanowił! wiem ze to kwestia gustu ale jak dla mnie to najlepiej sie przezntowały w124 po pierwszym liftingu od 90' i wtedy szeroka listwa byla juz standardem i silniczki ciekawsze dodano jak np 500 E qturego gorąco polecam :P .... ale bez wzgledu na wszystko to najbardziej podobają mi sie oryginały !

Ostatnio zmieniony pn maja 24, 2004 12:12 am przez krzstian, łącznie zmieniany 2 razy.

Klubowicz

Numer GG: 267496
dr_FranekStein. pisze:
Pytanie brzmi: jaki jest koszt i czy jest z dużo problemu z przeróbką przodu na nowszy, czy wiąże się to tylko z wymianą maski i atrapy, czy też trzeba wymienić reflektory i coś jeszcze...

[chory] ... i nic więcej [szalone]

Kup sobie ostatnią serię W124 i będziesz zadowolony, albo poszukaj informacji na forach bajerancko-taksówkarsko-tjuningowych z przewagą tego drugiego elementu :evil: [zlosnik] Bez urazy, ale to własnie dzięki tym przeróbkom W124 na E giną nam listwy boczne, wkłady lusterek itp. elementy - oczywiście zaczęli "złotówy", ale jak widać - są też inni pomysłodawcy :evil:

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Jak chcesz zmienić maskę przednią to musisz założyć reflektory od E bo jak nie to albo atrapa będzie odstawała albo sobie utrącisz róg reflektora [zlosnik] .Macha za jakieś 400zl i reflektory ok 500zl na giełdzie Poznań.E ma inną tylną klapę i jak widzę maskę od E założoną do szerokiej listwy albo nie daj boże do wąskiej to się samoczynnie odwracam.Tylna klapa jest cholernie droga od E. Ceny dochodzą nawet do 1000zł. E ma inne listwy przy szybie i na dachu (jakiś taki różowy chrom). Przedni zdeżak też jest nieco niższy.W E były również inne tapicerki i pzednie siodła inaczej profilowane. Poszukaj sobie strony BenzWorld czy jakiejś takiej.Jest tam bogata galeria i są zdjęcia jak gość przerabia zwykłą maskę na E-klasse

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Kolejny co fora pomylił. Po co na siłę udawać kozaka jak się jest golasem? Kup 124 w oryginale i zostaw go tak, lub poszukaj od razu zburaczonej fury - najlepiej starej 124 zrobionej na okulara :evil: [puke] [puke2] [puke3] [puke4]

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
wiarus senior

Jakis czas temu widzialem na allegro okulara w210 z lampami z tylu od w220 to do piero byla kaszana [zlosnik]

Tytuł:
swój chłop

Z całym szacunkiem Bukol, ale potrzebuję niczyich rad, co też mam kupić. Zadałem konkretne pytanie i oczekuję równie konkretnej odpowiedzi. A co do pomyłki , to rozumiem gdybym zadał to pytanie na forum Opla lub Toyoty... [zlosnikhihi] ...wtedy miałbyś rację ale to forum dotyczy Mercedesów więc nie wiem w czym problem. Dodam jeszcze że to, że zadałem takie pytanie nie znaczy wcale, że chcę coś takiego zrobić...chcę tylko wiedziec ile taka przeróbka kosztuje i co się wtedy wymienia(powiedzmy że zawsze mnie to interesowało...ale tylko w celach informacyjnych)

Tytuł:
Klubowicz

A to nie jest forum wlascicieli warsztatow blacharskich (choc 1 jest wsrod nas), wiec jak mamy Ci powiedziec ile to kosztuje? [zlosnik]

To co trzeba wymienic juz napisalismy i bylo we wczesniejszych postach tak jak pisalem.

Tytuł:
wiarus senior

...=>Jedni starają się wrócić do oryginału za wszelką cenę po takich mondralach co lubią przerabiać... a inni co by bilans byl ujemny wola sie bawic w mondrale=>... etc :roll:

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Chcemy Ci chłopie powiedzieć, że niektórym z nas jak np. mi, robi się niedobrze jak widzimy takie bezsensowne przeróbki. Niszczenie oryginału i tyle. Wygląda to beznadziejnie, jakby ktoś próbował się na siłę dowartościować lub kupił po dzwonie pierwszą lepsza pasująca maskę! :x Szkoda kasy na takie coś! [oczko]

s-class.prv.pl

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
alpha_one pisze:
Chcemy Ci chłopie powiedzieć, że niektórym z nas jak np. mi, robi się niedobrze jak widzimy takie bezsensowne przeróbki. Niszczenie oryginału i tyle. Wygląda to beznadziejnie, jakby ktoś próbował się na siłę dowartościować lub kupił po dzwonie pierwszą lepsza pasująca maskę! :x Szkoda kasy na takie coś! [oczko]

Że też ludzie nie kupują sobie stacjonarnych komputerów PC i nie klepią młotkiem tak długo, żeby notebook wyszedł [zlosnik] A jak tylko solidne auto dostaną w ręce, to o ile nie uda im sie jego totalnie spieprzyć, to odciskają na nim przystanek [szalone] [oczko] [zlosnik]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Sebian pisze:
Że też ludzie nie kupują sobie stacjonarnych komputerów PC i nie klepią młotkiem tak długo, żeby notebook wyszedł [zlosnik]

[zlosnikok] [zlosniki] [cool]

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00