93rok produkcji, jeżeli chodzi o pin 19 to on jest pusty bez styku, wykonany pomiar jest z pinu 1masa 3+ i 6 sygnał, błedy dziś sprawdzałem ponownie tak jak wyżej 3,17,30
co do samej przepustnicy na razie nic nie rozbierałem ale pytanie czy ona może być za to odpowiedzialna, auto na 90% ma problemy z wysokim napięciem lub z sygnałem sterującym wysokim napięciem, był tez przypadek że auto w trasie zachowywało sie jak by totalnie zapchał sie któryś z tumików(taki dzwięk pracy silnika jak by tumik był zapchany) praktycznie 0 mocy ledwo sie toczył ale że akurat było to na zwężeniu jezdni chciałem jakos zjechać, efekt był taki że katalizator sie tak rozgrzał że strach było podchodzić, nie wiem czy oba katalizatory były czerwone czy tylko jeden, po tym zdarzeniu auto ani myslało o zapaleniu, coś tam grzebałem zamieniłem palca i auto znów ożyło, podam jeszcze pewne rodzaje objawów może ktoś cos wymyśli
- po zapaleniu, silnik pracuje idealnie równo jade około 10km(do sklepu) jestem happy silnik jak z fabryki pracował, wracam ze sklepu ani mysli zapalić jak by 0 iskry, gdzieś tam może po 10sekundach kręcenia minimalna oznaka życia, i tu znów przychodzi mi na myśl palec ok wymianiam palca auto ozywa po raz kolejny. -inny objaw auto zapala ale w miare szybko czuć pierwsze wybicia iskry, po przejechaniu 5km zaczyna być nie wesoło silnik na wolnych ledwo pracuje, cięzko jakoś przyspieszyć ale z trudem jedzie, z reguły znów zajmowałem sie palcami, nie raz cewke wymieniałem na inną, zawsze w sumie była poprawa, pytanie dla czego ?.
moje spostrzeżenia są takie ze być może chociaż nie do końca auto ozywało w skutek otwarcia klapy (coś sie ochłodziło) i mnie sie wydawało za kazdym razem ze naprawiłem.
skupiłem sie na palcach gdyż palce mają pewnien opór wewnetrzny i np palce beru przestały co kolwiek przewodzić(prawie ze nowe), aktualnie są nowe palce bosch przejechane z 30km na nich i jescze tam nie zaglądałem, mam też palce oryginalne, w sumie nie wiem teraz za co sie zabrac no prawde mówiąc nie sądze zeby to mogła być przepustnica, teoretycznie mogła by to być któraś z cewek.
_________________ W140-500SE-LPG sekwencja
W126-500SE-LPG blos
Gdybym chciał walczyć z każdym idiotą na forum brakło by mi życia.
|