Witam. Po podłączeniu KTSa pod mój samochód zauważyłem dziwne wskazania temperatury płynu chłodzącego. Początkowo gdy silnik był lekko ciepły - zegary pokazywały temperaturę ok 40 st. - KTS pokazywał niecałe 80 stopni. W trakcie pracy silnika temperatura cieczy na wskaźniku licznika rosła - i to ma sens bo w końcu silnik pracował i osiągnęła 80 stopni, ale w tym samym czasie KTS pokazywał coraz niższą temperaturę i gdy na desce był 80 st. to pokazywał 34 st. Po wyłączeniu silnika i schłodzeniu silnika na REST temperatura wskazywana przez wskaźnik na desce spadła do poniżej 40 st a KTS pokazał coś koło 90 st Moje pytanie sprawdzić na innym kompie czy zmieniać od razy czujnik? Czy odczyt na zegarach pochodzi z tego samego czujnika z którego czytał KTS? Pozatym gdy jest zimno - tak powiedzmy ok 5 stopni na plusie i niżej silnik podczas nagrzewania od powiedzmy 40 stopni do ok 60-70 - odczyt z desk i- kuleje - czy może to byc spowodowane błędnymi danymi z czujnika cieczy chłodzącej. Dziękiu z góry za wskazówki i pozdrawiam
_________________ W210 220 DIESEL W163 500 WDC1631751A327554
|