Witam.
Nie wiem czy to dobrze działa u mnie czy cos jest nie hallo. Jezeli jest cos nie tak to moze mnie ktos nakieruje.. O co chodzi.
Właczam cokolwiek (ec, lub ktorys przycisk z klimy [o szybie nie mowie]) i przycisk wiatrak automat. Odpalam auto i jade. Auto zimne, na polu -10. A ten układ po chwili zaczyna wiatrak załaczac na szybki tryb (ale nie max) i skutecznie uniemozliwia nagrzanie wnetrza. A ze to diesel to wolno się zimą nagrzewa, co za tym idzie poki nie osiagnie normalnej temp to dmucha byle jakim ciepłem. Mowie o jezdzie po miescie w korku kiedys co chwile stajemy (zasieg do 7km) - jadac wiatrak dmucha slabiej, jak staje to sobie uklad wg mnie podnosi troche moc wiatraka. Ogólnie caly uklad niby działa, bo jak silnik jest nagrzany ok i temp w kabinie zaczyna rosnąc, albo jak jade w trase (wtedy lepiej widac bo sie nie staje tylko caly czas jedzie) to jak uklad zaczyna osiagac zadaną temp to wiatrak się ucisza i pozniej tylko co jakis czas "dozuje" dmuch by utrzymywac zadaną temp - czyli jest ok. Niestety w miescie musialbym jezdzic chyba z 20km zeby zaczelo to funkcjonowac jak nalezy. A wiatrak dmucha na tyle mocno ze przez te 7km nie osiagne 83 stopni tylko niecale 80. Ratuję się tym ze na czas nagrzania silnika włączam tryb ręczny min wiatrak i co jakis czas włączam tryb auto, by nadmuchac cieplejszego powietrza i tak w kółko. Jak calkowicie wylacze na 0 panel i włacze znow w trybie auto, to przez minute, dmucha spokojnie i ladnie cieplo idzie z nawiewów, ale po minucie znow zaczyna sie szybki obeig dmuchawy (jakby uklad mial za zadanie jaknajszybciej osiągnac zadana temp i sie wyciszyc ) a to jest niemozliwe przy niskiej temp otoczenia i silnika. Uprzedzam pytanie - pompka obiegu ogrzewania sprawna - osobiscie ja naprawialem - bez niej to wogole uklad głupial i wtedy dmuchal na postoju wiadomo zimnem calkowitym, a tutaj przynajmniej czuc cieplo, mimo iz zabija je za duza moc dmuchawy..
Czy tak ma byc jak opisalem, czy jakis czujnik gdzies jest skopany i dlatego takie "jaja" sa? bo przyznam sie ze latem taki tryb jest super, ale zimą to lipa