dymion83 pisze:
witam wszystkich...rzecz wyglada tak ze pomajstrowalem troszke przy przeplywomierzu i jest PIEKNIE...wskazowka z obrotomierza stoi jak wryta,silnikiem nie rzuca,nawet zapala lepiej ale pod warunkiem ze nie od razu odpalam po BZYKNIECIU pompki paliwowej tylko doczekam pare sekund to wtedy zapali nawet dobrze bo nie wiem jak to nazwac,idealne to to nie jest!kopulka chyba juz odpada,wtryski tez,moze filtr paliwa??czy ktos juz mial taki problem?pozdrawiam
Rzecz wygląda tak, że ja nie wiem co masz na myśli pisząc "pomajstrowałem przy przepływomierzu". Co znaczy pomajstrowałem i co to jest przepływomierz? Nie ma czegoś takiego jak KA i KE jest K-jetronic i KE-jetronic i zapewne masz ten drugi wtrysk, czyli mechaniczny wtrysk z elektrohydraulicznym regulatorem ciśnienia paliwa. Można domniemywać, że skoro czekasz parę sekund to nie utrzymuje Ci ciśnienia w układzie paliwowym, może trzeba się temu przyglądnąć. Pompa powinna tylko na ułamek sekundy się załączyć przed odpaleniem....... Za mało danych na więcej prób diagnozowania pacjenta.