MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw wrz 11, 2025 11:43 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
swój chłop

Numer GG: 8145308
Witam wszystkich!
Zaraz po zakupie mojej W126 udałem się do mechanika w celu usunięcia kilku usterek. Jakież było moje zdziwienie, gdy ów mechanik rozłożył ręce i za nic w świecie nie chciał ruszać niczego w tym samochodzie. Zdziwiłem się jeszcze bardziej, gdy podobnie na widok starej S-klasy zareagowali inni okoliczni mechanicy... Takie stare auto, a nikt nie ma zielonego pojęcia ?? - dziwiłem się...
Nie będę się rozpisywał na temat akrobacji, jakie wyczyniał jeden okoliczny, ,,renomowany" warsztat... (źle wymieniona uszczelka ,,leżące C" itd.)
W końcu trafiłem do człowieka, który naprawdę ma zielone pojęcie o Mercedesach, zarówno takich jak R107 czy W116, jak również o nieco nowszych, jak W221...
Nie wiem czy kiedykolwiek na forum był podobny temat (nie znalazłem - może kiepsko szukałem...), jednak to, co przeżyłem z mechanikami w poszukiwaniu tego właściwego, nie było niczym miłym. Co myślicie o tym, żeby ułatwić życie co niektórym Forumowiczom (szczególnie tym z mniejszym stażem, jak ja) i powrzucać namiary do naprawdę godnych polecenia ludzi/warsztatów z różnych stron Polski ??
Wiem, że wielu szczęśliwych posiadaczy MB grzebie w nich na własną rękę, jednak w moim przypadku problem był na tyle ,,dziwny" (problemy z rozruchem i niskie obroty na jałowym biegu), że musiał zająć się tym ktoś, kto naprawdę wie czego i gdzie szukać...
Ze swojej strony mogę tylko dać namiary na gościa, który jako jedyny podjął się tego, siedzi nad tym już drugi dzień wiem, że kwestią czasu jest, aż mój problem zniknie. W jego warsztacie pojawiają się najnowsze S klasy, ML, stoi Audi W12 i takież samo auto w wersji 3.3 V8 TDI, jeden z pracowników opowiadał mi o R107 i wielu innych autach, które regularnie obsługiwane są w ich warsztacie. Chodzi mi o MIREK SERVICE z Domecka (woj. opolskie), oto namiary:

* 46-070 Domecko, Opolska 95
* Tel.: 0 77 464 74 39

Dorzućcie parę słów o swoich mechanikach, lub też których mechaników omijać szerokim łukiem :)

Pozdrawiam całą brać :)

Peugeot 307 SW 2.0 HDI 2002r. 150KM - ex
w126 3.0 180 KM 1986r - na co dzień

Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Numer GG: 183187
Masz kolego od tego cały specjalny dział. Polecam skorzystanie z niego.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00