Witam,
ma ktoś może schemat elektryczny obwodu kick-down, który mógłby udostępnić?
Mam schemat W126 z pierwszej serii, niestety tylko dla 2-pinowego włącznika, a u mnie jest 4-pinowy.
Jest faktycznie tak, że pierwsza seria W126 miała 2-, a druga 4-pinowy włącznik?
Mam dziwne wrażenie, że w moim aucie kick-down nie działa. Jeśli zacznę "deptać" przy ok. 60 km/h to auto rwie do przodu, że trudno utrzymać kierownicę
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
, ale z kolei przy ok. 80 km/h słychać tylko, że włącznik "cyknął", ale redukcji nie odczuwam ani nie widzę na obrotomierzu. Nie znalazłem też na żadnym z czterech pinów prądu, więc sądzę, że gdzieś w kablach jest przerwa. Sam włącznik wydaje się byc w porządku, przynajmniej ma przejście.
Chciałbym się, jak się trochę ociepli, wziąć się za to i w końcu mieć sprawny kick-down.
Acha, olej (Mobil ATF220) i filtr wymieniony w czerwcu.
Na co powinienem jeszcze ewentualnie zwrócić uwagę?
Ogólnie na pracę ASB nie narzekam, można by się ewent. pokusić o regulację linki, żeby póżniej zmieniała biegi, ale to chyba nie ma raczej wpływu na pracę kick-down?
Dodam, że przy bardzo delikatnej jeździe wrzuca mi 4. gdzieś przy ok. 60 km/h, po mocnym wciśnięciu gazu (naturalnie bez kick-down) ciągnie gdzieś do ok. 4000 obr/min. Nie powinien przypadkiem pociągnąć ciut dalej?
Niestety nie próbowałem ruszać od razu z kick-down (nie było warunków ku temu
![[hihi]](./images/smilies/hihi.gif)
), a teraz auto "zimuje" w garażyku.
Za wszelkie sugestie i wskazówki z góry serdeczne dzięki .
PZDR
![[palacz]](./images/smilies/palacz.gif)