Już jest gdzieś opis, chyba nawet ze zdjęciami, które wstawiał Mor
Ogólnie ja robię tak:
1. Odkręcam drążki od wąsa.
2. Odkręcam przewody od przekładni i spuszczam olej.
3. Odkręcam 3 śruby od podwozia
4. Odkręcam imbusem na wieloklinie i wyjmuje przekładnie.
Spowrotem:
1. Ustawiam przekładnie w centralnym położeniu
2. Pomagier ustawia kierownicę na wprost
3. Wciskam przekładnie na wieloklinie i zakręcam
4. Upewniam się czy położenie przekładni zgrywa się z ustawieniem kiery
5. Przykręcam do karoserii (100NM)
6. Zakręcam przewody
7. Drążki
8. Olej
Frytejro pisze:
czy pozycja jej ma byc jakas kakretna na wieloklinie przy ramieniu kierownicy/czy na uchwycie do drazkow?
Bardzo konkretna. Musi być ustawiona w centralnym punkcie.
Od spodu jest śruba (ta mniejsza), odkręcasz ją i kręcisz wąsem lub wałkiem aż w środku otworu zobaczysz przesuwającą się dziurkę. Jak się zgra ta dziurka z otworem, to znaczy, że przekładnia jest ustawiona na wprost.
Żeby zablokować, wkręca się wmiejsce oryginalnej śruby, taką ze stożkiem, który wchodzi w tę dziurkę

Ustawiasz wtedy kierownicę na wprost, a następnie wbijasz przekładnie na wieloklin. Nie zapomnij tylko wykręcić śruby blokującej przed zalaniem oleju.
Jak już się wprawisz, to z pomagierem przy kierownicy, założysz bez śruby blokującej.
Cytuj:
i jak sciagnac z wieloklinu od strony kierownicy ta przekladnie?
Od strony kierownicy nie ściągaj, tylko od strony przekładni. Chyba, że chcesz wymienić krzyżak.
Cytuj:
czy sruby w ktore wchodza weze od pompy wspomagania - te dwie wejsciowa i wyjsciowa ktore sa "dziurawe" i maja bieznie na weza ) sa odkrecalne bez problemow ? w sesie ze sa odkrecalne to wiem bo widze, ale czy jak je odkrece to nic nie wyleci stamtad ?
Odkręca się i nic nie wylatuje. Chyba, że mówisz o tej na aucie, to wtedy wyleci olej

Cytuj:
PS aha czy przekladnie jak mam zdemontowana to jestem w stanie nia ruszac? za ramie idace do drazkow czy stawia duzy obor i w rekach tego nie zrobie jesli przekaldnia nie jest przykrecona do auta ?
Da radę ruszać bez problemów.