witam!
dzisiaj wystąpił mi kolejny problem w mojej 124 230E
otóż pojeździłem sobie troszkę po mieście i korkach a właściwie postałem sobie więcej niż pojeździłem w tych korkach i jak zwykle co roku latem przy dłuższej jeździe(czyt. staniu w korkach) w mieście poszedł mi termostat... daleko do hurtowni nie mialem wiec podjechalem na temp 100st do hurtowni z kolegą i zakupiłem odpowiedni model (oczywiście nie oryginał) wymieniłem i cacy... problem polega na tym ze zawsze jak jest temp na zewnątrz około 30stopni to auto mi się przegrzewa... i stąd moje pytanie: bo wiatrak kręci na stałe a temp i tak rośnie... podejrzewam ze nie wydala układ chłodzenia a chłodnicę mam jak od modelu z klimą ino tej klimy nie mam... teoretycznie powinno chłodzenie być ok lub nawet w zapasie a tak nie jest... czy możliwe że nie wydala pompa wody????
bo juz nie wiem co podejrzewac

około 2-3 miesiące temu wymieniałem chłodnicę a dzisiaj termostat i dalej się przegrzewa... temp niebezpiecznie zbliża się do 100stopni a jak jest taka temp to spadają obroty przez co wiatrak wolniej chodzi i jest mniejsze chłodzenie i temp rośnie w górę i kółko się zamyka...
czgo się czepić???? na mój rozum to tak jakby nie było obiegu wody odpowiedniego... '
może ktos miał cosik podobnego i walczył z czymś takim????