MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt cze 27, 2025 10:54 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
swój chłop

Witam,

nie udzielałem się na forum od bardzo długiego czasu ze względu na fakt że obecnie poruszam się inną marką [jezyk4] co prawda też niemiecką ale "konkurencyjną". Cały czas jednak Gwiazda tkwi w mojej pamięci i przy każdej okoliczności biorę Merca pod uwage jako kolejne auto. Dziś wpadłem przez przypadek do jednego z komisów w moim mieście i znalazłem całkiem fajne W210 z motorkiem 2.3 współpracującym z automatem. Blacha na pierwszy rzut oka całkiem okej, nie licząc drobnego zadrapania na drzwiach, środek niebieski, uszanowany, fotel nie przedarty, elektryka na szyby i dach, tempo, generalnie sympatyczny. Rok produkcji 1995, przebieg 130 tys [zlosnikz] :o [hihi] podobno oryginalny, jest dokumetacja (auto sprowadzone pól roku temu). Problem pojawia się po zapaleniu - silnik dziwnie ospale wkręca się na obroty, reaguje jakby z opóźnieniem, a co gorsza przytrzymany w granicach 2,5 - 3 tys. regularnie przerywa na około 1/4 sekundy. Powiem tyle że jak odpaliłem potem mój motor w Audi (2,3 5 cyl) to pomimo jego 350 tys po prostu nie ma porównania (bez urazy [zlosnikz] ). Powiedzcie cos na temat trego motoru i konfiguracji ze skrzynią auto, czy wart jest zachodu no i oczywiście co może być przyczyną tej niezbyt obiecującej pracy silnika. Pozdrawiam

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

ja bym sie nie wdawał w jakies banzynki o 4 cylindrach....szukaj raczej 290TD 300D zreszta wszystko zalezy od funduszy-po drugie 230E z automatem z racji nieduzej mocy bedzie duzo palic....

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00