MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt cze 27, 2025 10:54 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [W201] licznik
swój chłop

Kurde siedze sobie na działce już od 2 dni NO i pogoda chu.. na maxsa ale w między czasie gdzy nie pada dłubie przy autku I tak tym sposobem udało mi się już wyczyścić furke , odkurzyć wymyc jutro mam nadzieje umyje szyby od wewnątrz No ale do rzeczy !! Qde mój licznik nie kręci kilosków dolny i górny stoi , więc wczoraj rozebrałem po bokach kratki wentylacji itp .. no ale nie ma tam żadnych śróbek Więc metodą na debila próbowałem wyciągnąć no ale jedyne co to łapy mam pocerowane bo się łatwo nie poddawałem ale niestety ... Poddałem się :( To już dziś zrobiłem lepszą robote porozbierałem pół tapicery i pociągnołem kabelek od akumulatora do bagażnika gdzie wzmacholek jest już zamontowany i spowrotem 4 kable do radia wrrrr .. jakoś wszystko poskładałem a nie umiem zegara wyjąć Nie moge z tego powodu normalnie zasnąć !! 3 h się męczyłem a bestia wygrała i się poddałem :( Czy ktoś z was koledzy napisał by mi krok po kroku jak cholercia najłatwiej wyjąć diabła z tej deski piekielnej !! Nio i jak go już wyjme to co począć by kiloski kręciły się ?? Ktoś już pisał o tym by klejem .. Potem ktoś napisał żeby lepiej nie kleić :/ napewno jak wyjme to popsutego nie włoże :lol:

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Cześć, zegary są umieszczone w desce na wcisk, bez żadnych zaczepów, zatrzasków itp. Po prostu delikatnie podważając raz dół raz górę, zegarów staraj się je delikatnie wyciągać do siebie, ja u siebie użyłem do tego płaskiego wkrętaka, trochę trwało ale udało się.

Ex: W201 2.6E ASD, manual 87'
Ex: W123 240D 81' "PETROL 877"
Ex: Audi B4 2.3 Coupe
Ex: Lanos 1.6 SX
Ex: Fiesta MK2
Ex: PF 126p

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00