andriu pisze:
Witam, szwankował mi silnik krokowy lub regulator wolnych obrotów jak kto woli, więc go wyjąłem zeby przemyć.
Nie do konca - bo ten regulator nie ma wbudowanego silnika krokowego. Wiec mowiac w ten sposob o tym urzadzeniu popelniasz blad rzeczowy.
andriu pisze:
Teraz nie umiem go założyć, dzisiaj męczyłem sie 2 godziny w koncu się poddałem . Nie mogę wcisnąc go z ta gumą między kolektory, kombinowałem na rożne sposoby, jak juz jakoś wszedł to z kolei nie mam jak sięgnąć do rurki pod spodem zeby ja załozyć.
Dawno nie grzebalem we wtryskowym M102 - ale z tego co pamietam najpierw wkladasz regulator w gume - a potem razem z guma wciskasz go pomiedzy odlew kolektora miedzy 3 i 4 cylindrem. Nie pamietam dokladnie - ale chyba trzeba go tak wcisnac, zeby jedna rurka wedrowala w gore - druga w dol. Z reszta guma, w ktora wlozony jest regulator jest odpowiednio wyprofilowana - co utrudnia pomylke. Wezyk gorny zakladasz bez problemow - dolny zakladasz wkladajac reke pod uklad wtryskowy, a potem macasz sobie az wymacasz rurke i regulator.