MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz cze 22, 2025 7:31 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
nowy

Juz raz pisałem, ale moj post nie znalazł duzego odzewu, wiec postanowiłem ta antene wymontowac i zrobic fotki dla rozjasnienia! Jest to antena BERU UMA 350! Wszystko działa (to znaczy radio chodzi) ale nie jest podłaczona wychodzi z niej ( anteny) jeden kabel niebiesko-czerw. jeden niebiesko-biały i jeden żółty! a dalej ida do jakiejs kostki ( to jest chyba jakis przerywacz, nie wiem nie znam sie w tej dziedzinie!) podam to co jest na tej kostce FRL-263 DO12/02CV TB9 :o A z tej kostki wychodza tylko 2 kable czerwony i zielony, ktorych nie wiem gdzie mam podczepic!!! Probowałem podłanczac pod akus czerwony + zielony masa - i cos tam brzeczy ale antena sie nie chowa, moze dlatego ze jest zabrudzona, dlatego ja wymontowałem i bede ja czyscił! Prosze o pomoc w niedziele sie wybieram za granice a bez radia :( jest ciulowo!!! Z gory dzieki i pozdrawiam
ps jakby ktos wiedział jak to podłaczyc, to czy mozna to przerobic na jakis guzik bo nie wiem czy moje radio ma ta funkcje wysowania anteny (GRUNDIG WKC 1650 VD). jeszcze raz dzieki!

Tytuł: antena
swój chłop

Witaj daj sobie ten temat na www.elektroda.pl tam napewno ci poradza pozdrawiam Kopernik.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00