wielki3333 pisze:
miałem ten sam objaw ,padnięty był czujnik w moście a raczej zasyfiony opiłkami ale i tak wymieniłem
Możesz Kolego napisać parę słów na temat tej operacji? Jak trudne to jest, jak z dojściem, trzeba wyjmować most?
U mnie objawy są takie, że kontrolka zapala się w czasie jazdy. I wtedy ABS przestaje działać.Wcześniej często jest tak, że ABS uruchamia się podczas normalnego hamowania, na suchym. Jednak czasami nie dzieje się z ABSem absolutnie nic złego. Przez ostatnie dni np. wszystko było ok. A dziś, podczas porannej ulewy, jak jechałem do pracy, znów kontrolka się włączyła! Podmieniałem wcześniej przekaźnik srebrny, na taki z 9 pinami. I wtedy było tak, że jak już kontrolka się zaświeciła, to jednocześnie przestawał działać obrotomierz. Ale czasami było wszystko ok, choć rzadziej. Wróciłem do "swojego" przekaźnika i jakiś czas był spokój, aż do dziś. Nie pamiętam od czego się to wszystko zaczęło, ale być może właśnie od wymiany całego mostu (na posiadający ASD). W tzw. międzyczasie zostały wymienione czujniki przednie ABSu, ale problem nie znikł