Wiedziałem że tak będzie zaraz chłopaki kilka wiader zimnej wody dla osłody poczestuja...ale żeby tak wiaderkami od razu .....ach
KJCytuj:
Przecież LPG jest na określonych stanowiskach, jak podjedziesz do normalnego to co on się ma uśmiechać, jak widać że nic innego oprócz benzyny nie da się nalać.
A jak podjedziesz na stację LPG to chyba w ogóle nie ma sensu jakaś szydera, jak gość sprzedaje tylko LPG to przecież nie będzie się przyp... do klientów.
są stanowiska gdzie zaraz obok dystrybutora benzyny i diesla jest dosłownie 1 metr dalej LPG;i w zasadzie masz jakby 1 razem; te stanowiska miałem na myśli, a stacyjki gdzie sprzedają tylko LPG to inna bajka,nie myl pojęć ;chyba za dużo razy na samej LPG bywałeś....
THCTwój samochód Twój portfel, ale może wyłuskaj kilka złotych na słownik ortograficzny, lub nie pisz na forum w stanie tak silnego podniecenia.I tu masz stary brutalną racje co do portfela i słownika,a szczególnie co do słownika,czasami nawet słownik nie pomaga,choć nawet ten na forum wyświetla byki na czerwono

.I powiem ci na temat podniecenia....to tak było ono potężne bo urodził mi się synek wiec mam powody do radości i euforii.
Cytuj:
Kozakowanie przy dystrybutorze to bliskie okolice klimatu Michała Wiśniewskiego.
Chyba też niestety specyficzne poczucie rzeczywistości posiadaczy aut ze śmigłem na masce.
Nie kozakuję i nie lubię chamstwa jakie widać na każdym kroku w Polsce; tych co jeżdżą S600 czy bmw 530 ze znaczkiem M ,czasami nawet tatusiowym na lpg i myśli ze jest bogiem jak i tych co nalewają choćby paliwo...gburostwa w Polsce nie brakuje.Wiem coś o tym. Nie znam klimatu M.Wiśniewskiego ..a ty
Ja uważam tylko 2 marki aut BMW i MERCEDES te 1 obojętnie; aby coś sobą przedstawiało,co do mercedesa tylko klasyki,nie mam nic do całej reszty samochodów, każdy jeździ tym co lubi i na co go stać
Cytuj:
Ja osobiście nie miał bym oporów zagazować czegokolwiek, to tylko urządzenie , jeśli można taniej jeździć dlaczego nie
Mam DE JAVU przypomina mi się mój sąsiad który stwierdził kiedyś,po kupnie Daihatsu 1L diesel,że kosiarka do trawy też mu za dużo pali i ja z chęcią by zagazował ,tylko do tej pory nie wiem czy mówił poważnie... Mercedes to nie urządzenie jak pralka czy maszyna jak widlak to
TECHNOLOGIA,jak widać dla niektórych nie do pojęcia,wiec dlatego gazują.bo tanio (nie mam tu nic do właścicieli takich aut,czy ciebie) ale czy nie lepiej by było kupić sobie 190 -tkę z 1,8 czy 2 L zamiast kozakować S600 z LPG jaki to nie chojrak za kierownicą.Katować ją na gazie twierdząc że nic jej nie będzie,a po kuku ... na allegro z nią i.. ..jedyna w Polsce ..okazja..za 5tyś zł.Proszę nie osłabiajcie mi serca,jak ma ktoś pojęcie o mechanice nie będzie komentował.
georemCytuj:
jak znam życie, doswiadczenie z LPG masz słabe, ale dużo o tym do napisania.
Życiowy chłopak jesteś, ja też je troszkę znam jak chyba każdy

.
doświadczenie z LPG .tak mam 4 lata temu mercedes 124 2,3 z LPG nie mój a taty Taxi,za długo by pisać ale decyzja o LPG była życiowa porażka mojego Taty.która czuje do tej pory dosłownie czuje GAZ
Cytuj:
Napisz proszę czy jeździsz 40-50kkm rocznie swoją 750iL?
ostatnie 3 miesiące ok 5tyś mil =ok 8 tys km w tym trasa UK-PL-UK cudowne 4,5 tys km
Cytuj:
Ja na przykład, to bym w życiu sobie kierownicy po prawej stronie nie zamontował, to dopiero jest profanacja.
No w Anglii to trudno znaleść LHD jeżdżę tymi co tam są czyli RHD.Nie spotkałem tu żeby ktoś LHD na RHD rzeźbił i sam raczej w życiu bym angola nie przerabiał na kierownicę po lewej ...szybciej wyłapuje dziury i studzienki po przekroczeniu dawnej granicy D--PL jak przyjeżdżam do polski na odpoczynek,ale nie mówię nigdy.. morze za 10 lat.
Cytuj:
Ja wolę jeździć V8 z LPG codziennie niż plastikowym TDI lub innym turbognojem pod maską.
Delikatnie bym się tu wypowiadał kolego na tym forum na temat TDI czy innego turbo g... co drugi forumowicz używa takiego na co dzień i szybciej skomentują profanację v8 z LPG jeżeli to już klasyk,niż gnojąc TDI. KAŻDY JEŹDZI NA TYM CO MA I NA CO GO STAĆ,NIE KAŻDY JEŹDZ 5,4 L BEZ LPG JAK JA. SAM PAMIĘTAM CZASY 2,4D CZY 1,9 TDI. TERAZ MIESZKAM OD 5 LAT W UK WIEC JAK NA RAZIE MNIE STAĆ(nie kozakuję).Jak zjadę do Polski na stałe to na pewno się przesiądę w jakiegoś Diesla na co dzień czy TDI , a te 750 jak będę nadal w jej posiadaniu, zostawię sobie do kościoła od niedzieli ale LPG nie założę na pewno.
Pozdrowienia dla wszystkich zwolenników LPG niech moc będzie z wami
trocinCytuj:
Juz w czwartek odbieram loche, pojezdze i wtedy sie wypowiem, czy gaz jest beee czy cacy
![[zlosnikhihi]](./images/smilies/zlosnikhihi.gif)
czekam na komentarz z wrażeń z jazdy.Pozdrawiam i jak najwięcej bez awaryjnych km